Zelda: Ocarina of Time predelava za PC zdaj na voljo za igranje

Zelda: Ocarina of Time je najboljša igra vseh časov. No, vsaj tako trdi Metacriticova lestvica, ki ta naslov uvrša kar na prvo mesto, s povprečno oceno 99 iz strani kritikov. Ta igričarska legenda je izšla davnega leta 1998 za konzolo Nintendo 64, japonski založnik Nintendo pa je nato leta 2011 pod oznako Ocarina of Time 3D spočel manjšo predelavo za prenosno konzolo 3DS.

Seveda se zadeva ni pojavila nikjer izven Nintendovega ekosistema, tako da so morali igralci za zabavo na PC-ju poprijeti za razne emulatorje, zdaj pa bo zabava veliko bolj enostavna. Ekipa zanesenjakov je namreč v popolnosti predelala izvorno kodo igre in jo povsem prilagodila za PC. Ship of Harkinian, kakor je uradno ime projekta, tako načeloma ne vsebuje nobene Nintendove lastne kode, zato bi morala biti v teoriji zadeva varna pred odvetniki. Razvijalec, ki nosi ime Zelda Reverse Engineering Team, ima svojo uradno stran, tam pa lahko vidimo delo na še treh projektih iz franšize Zelda: The Minish Cap, Majora’s Mask in Twilight Princess.

A Ocarina of Time je prvi njihov projekt, ki je prilezel do konca in je že na voljo za igranje. Za prenos datotek boste morali obiskati njihov Discord, v obzir pa je treba vzeti dejstvo, da boste za igranje potrebovali ROM izvirne igre.

Predelava s sabo prinaša kup priboljškov. Poleg cele kampanje lahko zdaj igrate z igralnim ploščkom ali pa z navezo tipkovnice in miške. Podprte so tudi razne ločljivosti, na žalost pa zadeva še ne teče pri 60 sličicah na sekundo, a ta funkcija naj bi kmalu prišla v igro. Podprte so tudi modifikacije, tako da lahko kmalu pričakujemo cel kup kode iz strani skupnosti, tako kot je bilo to pri predelavi Maria 64, ki je na PC-ju na koncu dobil naslednje-generacijsko podobo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime