Rusija zdaj blokirala tudi Google novice

Rusija je v mesecu od začetka vojne z Ukrajino onemogočila dostop do Facebooka, Instagrama in tudi Twitterja, zdaj pa so na giljotino prispele tudi Google novice.

Googlov servis je v bistvu agregator novic, ki prikaže najbolj brane aktualne teme iz celega kupa virov po celem svetu. Uporabnik si lahko prilagodi spremljanje novic samo iz svoje regije in si nastavi tudi različne kategorije, kot so denimo politika, šport, tehnologija in podobno.

Servis pa je šel v nos Rusiji in tako so Google novice včeraj čez noč poniknile iz ruskega spletnega prostora. Reuters se sklicuje na rusko spletno stran Interfax, ta pa je zapisala, da je bil razlog za odstranitev Google novice širjenje netočnih informacij glede trenutne posebne vojaške operacije znotraj Ukrajine.

Nedelovanje servisa je potrdil tudi sam Google, ki je izjavil, da njihove storitve delujejo normalno, a da je Rusija prepovedala dostop do novic. Dodali so še, da so pridno delali na temu, da bi Google novice ruskemu narodu ostale na voljo kolikor dolgo bi bilo možno, a seveda se proti onemogočanju storitev iz strani vlade ne morejo boriti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime