Naslednji iPhone naj bi bilo možno odplačati preko naročnine

Danes se že vse vrti okoli naročnin in če smo si včasih belili glavo samo s tradicionalnimi položnicami za elektriko in komunalo, je dandanes veliko naročnin povsem digitalnih. Na televizijskem in filmskem področju nas čaka cela poplava pretočnih servisov, te zadeve pa se počasi selijo tudi v igričarski svet. Microsoft želi ljudi navaditi na svoj servis Game Pass, na PlayStationu nas čaka PlayStation Plus in celo Nintendo bi rad za večigralsko zabavo od vas potegnil mesečni izdatek.

Zdaj bomo očitno mesečno plačevali tudi strojno opremo. No, vsaj tako pravi spletna stran Bloomberg in novinar Mark Gurman pravi, da naj bi velike korake na tem področju naredil Apple. Ta naj bi razmišljal o sistemu naročnine, preko katere bi lahko kupili Applove izdelke kot so telefoni iPhoni, tablice iPadi in podobno.

In to naj ne bi bila samo nekaj ideja, saj naj bi Apple ta sistem naročnine uvedel že enkrat v 2023. In čeprav se ta na prvi pogled vidi samo kot preprosto obročno plačevanje, ki je že na voljo preko različnih ponudnikov, temu ni tako. Sistem naročnine naj ne bi samo razdelil stroške naprave na 12 ali 24 mesecev, ampak bi bil določen mesečni fiksni strošek, ki bi se prilagajal na izbrano napravo.

Apple sicer že ima nekaj naročniških servisov, kot so denimo Apple Care, Apple TV+, iCloud shramba in Arcade servis za igre. Nova naročnina bi lahko tako prišla v kakšnem paketu z drugimi storitvami, vse pa je seveda na koncu odvisno od tega, koliko ekstra dobička lahko ven potegne Apple.

Vse skupaj se sliši zanimivo in s to potezo zna Apple v svoj ekosistem zagotovo privabiti marsikoga, ki bi njihove izdelke raje probal v zameno za mesečno položnico, kot pa da naenkrat na mizo vrže tisočaka evrov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime