Psihološka grozljivka The Yellow Wallpaper dobila prvi napovednik

Če ste pristaš grozljivk in se prav tako radi potopite v psihološko obarvane filme, potem zna biti film The Yellow Wallpaper kot naročen za vas.

Zgodba pod drobnogled vzame Jane, mlado mamo, ki pa ima nekaj duševnih stisk, zato ji njen mož naroči nekaj počitka. Odpelje jo v osamljeno hišico, kjer se bo lahko za nekaj dni naužila svežega zraka, vendar pa ta preprost načrt ne obrodi sadov.

Jane namreč začuti, da v njeni sobi nekaj ni v redu. Še posebej jo motijo rumene tapete, ki naj bi v sebi skrivale “nekaj”. Skozi film začne postajati čedalje bolj obsedena z njimi in na skrivaj začne pisati dnevnik o ženski, ki je ujeta znotraj tapet in njena glavna naloga je, da jo osvobodi tega.

The Yellow Wallpaper film bo narejen po istoimenski kratki zgodbi, ki jo je pisateljica Charlotte Perkins Gilman ustvarila daljnega leta 1892. Gre za pomembno knjigo, saj je bila Charlotte ena prvih, ki se je upala opisati duševne stiske žensk v 19. stoletju, za katere se je vselej pričakovalo, da bodo neprestano zaprte za štirimi stenami in skrbele za otroke.

The Yellow Wallpaper bo na voljo samo digitalno preko Amazona, film pa izide 29. marca.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime