Nadaljevanje igre The Forest zamaknjeno v oktober

Igra The Forest se je leta 2018 skoraj izgubila med poplavo preživetvenih iger, ki so takrat lezle iz vsake špranje Steama. Vendar pa je bila zadeva dovolj unikatna in kvalitetna, da se je ločila od konkurence in igro je kupilo dovolj ljudi, da je razvijalec Endnight Games leta 2019 napovedal nadaljevanje Sons of the Forest.

Ena od posebnosti originalne igre je bila sama zgodba, ki je dejansko igrala pomembno vlogo, tako da igranje ni bilo sestavljeno samo iz nadzorovanja merilnikov žeje in hrane, kar je velikokrat glavna skrb preživetvenih iger. Odlična je bila tudi umetna inteligenca nasprotnikov in The Forest je bila ena redkih iger, kjer se zabava ni zanašala na sodelovalno igranje z drugimi, ampak si se na osamljenem otoku, polnem ljudožercev pozabaval tudi povsem sam.

Sons of the Forest bo očitno šel v podobno smer, glede na zadnji napovednik pa bo igra imela veliko večji proračun od originala. Grafična podoba je pridobila na lepoti in tudi animacije so presneto realistične. Žal pa vse to zahteva svoj čas in Endnight Games je bil v svoji napovedi izida malce preveč optimističen.

Sprva naj bi igra izšla že maja, a razvijalec je pred kratkim napovedal, da potrebujejo še nekaj ekstra mesecev kodiranja. Sons of the Forest bo tako izšel oktobra 2022, prestavitev izida pa je pospremil tudi kratki video, ki nakaže na to, da bomo lahko jedli surove ribe ter trenirali streljanje na tarče.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime