Sony pošteno prenovil svoj servis PlayStation Plus

V zadnjem mesecu so govorice glasno napovedovale novo storitev iz strani Sonyja, ki je nosila ime Project Spartacus. Kot je navada pri takšnih čenčah, so bile te velikokrat pretirane, a vsi so bili mnenja, da Sony pripravlja nekakšno svojo različico servisa Game Pass, s katerim je Microsoft hitro pridobil številčno igralno bazo naročnikov, ki se vsakega meseca veselijo novih iger v zameno za plačevanje mesečnega izdatka.

Sony je Project Spartacus včeraj končno uradno predstavil in… No, zadeva ni ravno neka revolucija, tako da je bilo kar nekaj igralcev razočaranih. Spartacus je v bistvu prenova že obstoječih servisov PlayStation Plus in PlayStation Now, ki ju lahko zdaj kupimo v razširjenih paketih.

PlayStation Plus se bo tako razdelil v tri različne kategorije, vsaka pa nosi svojo ceno in svoje priboljške.

Najbolj osnovni je PlayStation Plus Essential, ki je v bistvu enak prejšnjemu PlayStation Plusu. Na mesec stane 8,99 €, omogoča pa vam dostop do večigralstva, dodatne popuste, shranjevanje iger v oblaku in dve brezplačni igri mesečno. V bistvu je zadeva slabša kot prej, saj smo do sedaj dobivali po tri brezplačne igre vsak mesec, a očitno je bilo to za Sony preveč darežljivo.

Naslednja stopnja je PlayStation Plus Extra, ta pa zase zahteva 13,99 €, ponuja pa vse tisto, kar je v Essentials paketu ter 400 iger za PlayStation 4 in 5, ki jih bomo lahko prenesli in igrali po mili volji. To bo vključevalo tudi ekskluzive, kot so God of War, Spider-Man, Death Stranding in podobno, Sony pa pridno sodeluje s partnerji, ki bi to ponudbo še dodatno obogatili.

Zadnja stopnja se imenuje PlayStation Plus Premium, a ta za nas ne nosi pomena. Na voljo bo namreč samo v tistih državah, ki ponujajo pretočno igranje preko servisa PlayStation Now, ki pa v Sloveniji ni omogočen.

Tako za nas v pošten pride posebna veja PlayStation Plus Deluxe. Ta ponuja vse tisto iz Extra veje, dodatno pa boste lahko prenesli in igrali naslove iz konzol PlayStation, PlayStation 2 in PSP. Deluxe s sabo prinaša tudi neko vrsto demo iger, kar pomeni, da boste dobili pri novejših naslovih časovno omejen dostop do igranja, kar naj bi vam nato pomagalo do končnega nakupa. PlayStation Plus Deluxe še nima potrjene cene, a ta naj bi bila nižja od Premiuma, ki stane 16,99 € na mesec.

Glavna razlika napram Game Passu je dejstvo, da ob izidu ne bomo mogli igrati najnovejših ekskluziv, kar je nekako glavna privlačnost Microsoftovega servisa. Direktor PlayStation znamke Jim Ryan je v intervjuju povedal, da je bila to namerna odločitev, saj bi njihove igre trpele po kvaliteti, če bi jih takoj ob izidu vključili v PlayStation Plus. Meni, da so zadeli dober poslovni proces, saj uspešne igre zagotovijo sredstva za razvoj novih naslovov in nato se ta cikel zopet ponovi, to pa ne bi bilo mogoče, če bi se igre takoj ob izidu prodajale pod naročnino.

Prenovljeni PlayStation Plus se bo začel pojavljati junija, a postopoma, tako da ga ne bodo kar naenkrat prejele vse države po svetu. Sony upa, da bo v prvi polovici pokril večino teritorijev, kjer je na voljo storitev PlayStation Plus.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime