House of the Dragon dobil uraden datum izida

Serija Igra prestolov je resda morda doživela neslaven zaključek, ki so ga popljuvali praktično vsi, a ljubezen do bogatega sveta Westerosa, ki ga že desetletja piše George R.R. Martin še vedno ostaja in medtem ko čakamo na novo knjigo, se bomo lahko pozabavali v povsem novi seriji House of the Dragon.

Ta je težko pričakovana, saj so oboževalci Martinove fantazijske pripovedi izstradani nove vsebine. O temu priča tudi edini, kratki dražilnik za serijo, ki je na YouTubu dosegla že več kot 15 milijonov ogledov. HBO je sicer že dolgo nazaj napovedal, da bo nova serija izšla še enkrat letos, a bolj gotovega datuma niso želeli izdati.

Ugibanj je zdaj konec, saj je uradno začrtani izid postal 21. avgust, zraven pa smo dobili še nekaj slik, ki prikazujejo različne like, ki jih bomo srečali v desetih epizodah prve sezone.

House of the Dragons se bo odvijal nekje 200 let pred tistimi dogodki, ki smo jih ugledali v seriji Igra prestolov. Tako se bo dogajanje vrtelo okoli zmajevske družine Targaryen, ki je takrat vladala na Železnem prestolu in se je na oblasti ohranila skoraj 300 let, dokler je ni s svojim kladivom brutalno podjarmil Robert Baratheon in tako započel novo obdobje vladavine.

House of the Dragon bo vsekakor imel veliko smeri za pripovedovanje zgodbe. Morda bomo videli začetek njihove vladavine, ko je s svojimi zmaji Aegon Zavojevalec zavzel vseh sedem kraljestev. Večina dogajanja pa se bo vrtela okoli propada zmajevske družine in vojne Ples z zmaji, ko sta se Aegon II in Rhaenyra spopadla za prestol, ta spopad pa je bil tako silovit, da so zmaji počasi začeli izginjati iz kraljestev, dokler niso popolnoma izginili iz zgodovine, vse dokler jih ni zopet obudila Daenerys.

HBO naj bi delal še na drugih projektih znotraj Westerosa, a House of the Dragon je bil edini, ki je prestal vse ovire in se bo poleti tako pojavil na pretočnem servisu HBO Max.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime