Končno bomo dobili nov dokumentarec o dinozavrih

Dokumentarci so se v zadnjem desetletju ali celo dveh pošteno spremenili. Davno tega so televizijske hiše v razvoj dokumentarnih filmov, ki so se vrteli okoli zgodovine, vlagale velike denarce in čeprav še danes lahko najdemo takšne izdelke, so se stvari definitivno spremenile. Začelo se je s tem, da so kanali tipa TLC in History začeli raje delati oddaje okoli trapastih tem kot so vesoljci v zgodovini, zdaj pa je teren dokumentarcev povsem drugačen. Netflix in HBO najraje delata resničnostne šove ali pa cele dokumentarne serije okoli prevarantov tipa Elizabeth Holmes in Anna Delvey.

Zdaj pa je Apple končno napovedal vrnitev v zlate čase dokumentarcev, ko so po televizijskih kanalih vladali dinozavri. Nova dokumentarna serija Prehistoric Planet nas bo vrnila 66 milijonov let v zgodovino, ko so svetu vladali ogromni plazilci. CGI tehnologija bo oživela tiranozavre, diplodoke, triceratopse in vse druge zvezdnike dinozavrov, ki jih dokumentarci že dolgo niso vzeli pod drobnogled.

Apple pri produkciji ni bil skopuški in je v sodelovanje privabil velika imena filmske industrije. Za izvršnega producenta so vzeli kar Jona Favreauja, za veličastno glasbo bo poskrbel Hans Zimmer, za pripovedovanje pa bo poskrbel medeni glas Davida Attenborougha.

Prehistoric Planet bo na voljo naročnikom servisa Apple TV+, dokumentarna serija pa bo vsebovala pet delov – prvi od teh bo svojo premiero doživel 23. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime