Elon Musk si zdaj lasti skoraj 10 % Twitterja

Najbolj slaven izstreljevalec električnih avtomobilov v vesolje, Elon Musk, je včeraj najavil presenetljiv nakup delnic družabnega omrežja Twitter. Musk je sicer že prej najavil, da resno razmišlja o ustanovitvi povsem svojega družabnega omrežja, zdaj pa se je očitno odločil, da bi bil to prevelik glavobol, zato je svoje silne denarce izkoristil za nakup že obstoječe platforme.

Za svoj nakup je odštel 2,89 milijard dolarjev, to pa mu je prineslo 9,2 % celotni delež tega družabnega omrežja. Musk je tako čez noč postal največji delničar Twitterja in v svoji novi vlogi je praktično takoj nastopil pred svojimi sledilci. Teh ima kar 80 milijonov in ti so malce čudno gledali v anketo, ki je uporabnike povprašala, če bi si morda želeli možnosti naknadnega urejanja objav, Musk pa je v izbiro šaljivo ponudil napačno črkovani opciji “yse” in “on”, kar sta seveda različici besed “yes in no”.

Twitteraši sicer že dlje časa povprašujejo po možnosti urejanja že objavljenih povezav, vendar pa so se pri tem pojavljale skrbi. Twitter namreč deluje na principu “viral” objav in če se te lahko začnejo hitro širiti med uporabniki, bi originalni avtor lahko to izkoristil za popolno spremembo napisanega in bi notri lahko celo vtaknil kakšno samopromocijo.

Zaradi šaljivega načina objave veliko ljudi ankete niti ni vzelo resno, a mnenje se je hitro spremenilo, ko je objavo delil tudi Parag Agrawal, trenutni direktor Twitterja, zraven pa je zapisal, da bodo rezultati te ankete pomembno vplivali na razvoj platforme, zato naj uporabniki pazljivo izberejo svoj odgovor.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime