Epicova nova aplikacija vam omogoča ustvarjanje 3D modelov iz preprostih slik

Založnik Epic Games je svoje denarce iz Fortnita vložil tudi v razvoj zanimivih tehnologij, ki vsebujejo ogromno potenciala. Ena od teh sliši na ime RealityScan, gre pa za brezplačno aplikacijo, ki preko slik iz telefona ustvari prepričljiv 3D model, ki ga nato izvozite v urejevalnik, kjer je pripravljen za dodatno obdelavo.

Zadeva je vsekakor zanimiva in čeprav ustvarjanje 3D modelov ni nič novega, RealityScan ponudi možnost ustvarjanja modelov, za katero ne potrebuješ gledanje v priročnik. Uporaba je namreč sila preprosta: izbrani objekt postavimo v dobro osvetljen prostor in ga s kroženjem poslikamo iz vseh smeri. Aplikacija zahteva vsaj 20 dobrih slik, nato pa vse skupaj izvozimo v urejevalnik Sketchfab, kjer je na voljo za ogled preko drugih naprav ali za dodatno urejanje.

Kako zadeva deluje je Epic pokazal preko napovednika, a realnost ni povsem takšna. Zgoraj si lahko denimo ogledate naš poskus slikanja vaze in čeprav rezultat vsekakor ni slab, potrebuje še kar nekaj dodatne obdelave. Morda je krivda tudi na nas, saj mogoče objekt ni bil dovolj osvetljen ali pa slike niso bile dovolj kvalitetne, čeprav so posnetki bili narejeni na telefonu iPhone 12 Pro.

Morda pa aplikacija preprosto še ni dozorela. Zaenkrat je namreč na voljo samo v omejenem beta testiranju, za preizkus pa sledite navodilom na uradni strani. Postopek ni zapleten, boste pa potrebovali računa za Epic Games in Sketchfab platformi ter polno baterija, saj aplikacija presneto hitro segreje telefon.

RealityScan bo izšel to pomlad v načinu Zgodnjega dostopa, a najprej samo za iOS operacijske sisteme, Android verzija pa nas čaka kasneje v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime