Ta minuto dolg posnetek me je odvrnil od gledanja vikinškega filma The Northman

Režiser Robert Eggers je nase opozoril leta 2015 z grozljivko The VVitch, v 2019 pa nam je pričaral zanimivo izkušnjo preko črno-belega filma Svetilnik. Ta dva izdelka sta mu prinesla cel kup novih oboževalcev, ki nestrpno pričakujejo njegov naslednji projekt The Northman, vikinško povest o maščevanju, ki je služila za navdih Hamleta.

To bo Eggersov prvi visokoproračunski projekt, v snemanje pa je privabil kar nekaj velikih imen. V glavni vlogi se bo preizkusil Alexander Skarsgård kot bojevnik Amleth, pred kamerami pa se bodo mudili tudi Nicole Kidman, Ethan Hawke, Williem Dafoe, Anya Taylor-Joy in pevka Björk.

Vendar pa se po prvem napovedniku ne morem znebiti občutka, da The Northman ne bo vseh upravičil pričakovanj, ki jih je skozi leta ustvaril Eggers. Moje dvome je dodatno poglobil nov filmski izseček, ki je dolg samo minuto in prikaže napad Vikingov na utrdbo, a vse skupaj preprosto ni videti dobro.

Ne vem če sem kdaj v srednjeveškem filmu videl bolj neroden in počasen tek kot pa v temu kadru. Skarsgård teka kot pa jajcih, temu pa sledi vzpon po lesenem obzidju, kjer igralec več kot očitno pleza po skritih lestvah, nato preskoči zid in nasprotnik resnično zapretiravano samo stoji in čaka, da ga spodseka sekira napadalca.

Seveda nima smisla soditi celotnega filma po tako kratkem filmskem izsečku, a preprosto mi je bizarno, da se je Universal odločil ravno to nerodno akcijo izkoristiti za promocijo filma, a morda je to najboljši akcijski vložek iz filma in če je to res, potem nas čaka nekaj res dolgočasnega gledanja.

The Northman bo v kina prispel 22. aprila in morda bom moral takrat požreti vse besede v tem članku.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime