Battlefield 2042 je včeraj na Steamu zabeležil manj kot 1000 igralcev

Da Battlefield 2042 ni bila preveč uspešna igra je jasno vsakomur, a igralci so tudi nekako pričakovali, da bosta založnik EA in razvijalec DICE do sedaj zadevi dodala dovolj vsebine, da bi sloves franšize počasi začel obračati na bolje. A žal se je zgodilo ravno obratno, saj pol leta po izidu igralna baza pada iz dneva v dan in včeraj je na Steamu prvič padla pod samo 1000 istočasnih igralcev.

battlefield

To je kar za stokrat manj kot pa ob dnevu izida in za 20x manj od prejšnjega naslova Battlefield V. Razplet dogodkov niti ni tako presenetljiv, saj se je DICE ves ta čas boril z optimizacijo in ne z dodajanjem vsebine, kar je za vsako večigralsko “živo” igro dandanes nuja. Battlefield 2042 še vedno, pet mesecev od izida, ni dobil 1. sezone, saj je ta načrtovana šele za začetek poletja in kdo ve, če se bo takrat na strežnike preselilo vsaj 500 istočasnih igralcev.

Morda se zdi pritoževanje nad novo vsebino nepotrebno, a treba se je zavedati, da EA že od začetka pridno prodaja sezonsko prepustnico Year 1 po ceni 39,99 € in v bistvu prodaja prazen zrak, saj kupci teh paketov za svoje evre niso dobili ničesar. Morda je ravno prodaja te prepustnice tudi razlog, da EA še naprej podpira projekt, saj bi si drugače verjetno pri njemu opral roke in začel na novo.

Battlefield 2042 naj bi še ta mesec dobil večjo brezplačno posodobitev, a kdaj točno naj bi se to zgodilo še ni jasno. Jeza igralcev se medtem stopnjuje in ena peticija, ki od EA-ja zahteva vračilo denarja na vseh platformah, je zbrala že več kot 230k podpisov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime