Netflix pri ocenjevanju filmov in serij zdaj ponuja dva palca navzgor

Pretočni servis Netflix na začetku ni bil popularen samo zaradi svoje široke ponudbe serij in filmov, ampak tudi na račun svojega algoritma, ki je gledalcu lahko, glede na njegove navade gledanja, za ogled priporočal izdelke, ki so bili podobni tistemu že ogledanemu.

Ta algoritem ni spremljal samo tistega, kar gledamo, ampak se je zanašal tudi na ocene, ki jih je uporabnik podal vsaki seriji ali filmu. Nekoč smo vsako stvar lahko ocenili po sistemu petih zvezdic, leta 2017 pa je bil ta sistem posodobljen in je postal bolj preprost. Namesto zvezdic sta bila uvedena preprosta sistema palcev navzgor in navzdol, kar je nekatere uporabnike razočaralo, saj je to precej bolj omejilo sistem kritik.

Netflix je zdaj malce razširil sistem ocenjevanja, saj boste pri vsaki seriji in filmu našli novo opcijo dveh palcev navzgor, ki bo omogočal bolj natančno prilagajanje priporočil.

En palec navzgor bo zdaj pomenil, da vam je všeč splošen žanr filma ali serije. Dva palca navzgor pa pomenita, da vam je bila zadeva resnično všeč in tako boste dobili priporočila, ki vsebujejo enake igralce ali pa istega režiserja.

Posodobitev je že živa na vseh platformah. Na brskalniku boste dva palca odkrili, če miškin kazalec za nekaj sekund obmiruje nad navadnim palcem navzgor, v aplikaciji pa je zadeva vidna v začetnem zaslonu predvajanja posameznega filma ali serije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime