MMO Final Fantasy XIV z novo posodobitvijo postal bolj prijazen solo igralcem

Final Fantasy 14 je imel nekaj časa nazaj tako zabite strežnike z avanturami željnimi igralci, da je preprosto za nekaj časa onemogočil registracijo novih igralcev in je tako malce olajšal igranje veteranom, ki so takrat želeli igrati novo vsebino zadnjega dodatka Endwalkerja. To je kar malce presenetljivo, saj je igra stara že skoraj 10 let, a je očitno danes bolj popularna kot kadarkoli prej.

Od takrat so se strežniki umirili in založnik Square Enix je zopet omogočil registracijo novih računov, ki bi igranje radi preizkusili tudi povsem brezplačno. Final Fantasy XIV za igranje najnovejše vsebine zahteva mesečno naročnino, a povsem novi igralci se lahko preizkusite v originalni kampanji in prvem dodatku, kar je presneto veliko vsebine. In ti se bodo zdaj lahko zabavali še bolj, saj je prispela nova posodobitev 6.1, ki med drugim prenovi tudi originalno kampanjo.

Nova posodobitev je sicer primarno namenjena vsem igralcem, ki jim je do sedaj morda že zmanjkalo vsebine. Vpeljan je bil nov raid, ki zahteva 24 igralcev, povsem nova temnica in dodatna zgodba, ki bo začela nov štorijalni lok.

A poleg vsega tega je bilo poskrbljeno tudi za staro, originalno kampanjo. Razvijalec je namreč omogočil novost z imenom Duty Support, ki vam omogoči preigravanje raznih temnic in težjih izzivov, brez da bi za to morali novačiti žive igralce. Ker je Final Fantasy XIV MMO seveda vsebuje kar nekaj vsebine, ki je preprosto pretežka, da bi jo odigrali samo, zato je bilo treba prekiniti svojo socialno sramežljivost in sodelovati z drugimi igralci. Ta potreba je bila zdaj odpravljena, saj v svojo ekipo lahko naberete računalniško vodene like, ki bodo poskrbeli za zadajanje škode, zdravljenje ali pa igranje tanka.

Duty Support je bil sicer prej že na voljo v dodatkih Shadowbringers in Endwalker, zdaj pa se je prvič preselil v originalno kampanjo, režiser igre Naoki Yoshida pa bo Duty Support vpeljal tudi v dodatka A Realm Reborn in Heavensward.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime