MythForce je rouge-lite naslov, ki se napaja iz risank osemdesetih

Razvijalec Beamdog je znan le po svojih predelavah starejših klasik iz RPG žanra in pod njihov življenjepis lahko prištejemo naslove kot so Baldur’s Gate: Enhanced Edition, Planescape: Torment: Enhanced Edition in Neverwinter Nights: Enhanced Edition. Vse te predelave sicer niso bile narejene povsem na novo, saj jih je Beamdog prenovil v originalnem pogonu in njihov namen je bil bolj optimizacija in neproblematično poganjanje na novejših operacijskih sistemih in celo telefonih in tablicah.

Beamdog pa ima zdaj predelav dovolj in po desetih letih dela so pripravljeni izdelati povsem originalen naslov, ki bo izšel v povsem njihovi produkciji. Tega so najavili včeraj pod imenom MythForce in treba je reči, da je zadeva videti presneto zanimivo.

MythForce se namreč vizualno napaja iz risank, ki so krasile televizijske zaslone v osemdesetih in so nosile značilno, pisano 2D podobo. Eden najbolj znanih predstavnikov te dobe je bil denimo He-Man in MythForce svojega navdiha vsekakor ne skriva, saj se bo tudi tukaj vse vrtelo okoli pestre četice superjunakov, vsak od njih pa bo nosil unikaten izgled.

Tu je denimo Maggie, ki bo čarodejka, vitezinja Victoria, zmikavt Rico in lovec Hawkins. MythForce bo sodelovalna rogue-lite pustolovščina, kjer se bodo na pustolovščino podali do štirje igralci, njihov cilj pa je zavzetje gradu, ki vsebuje polno sovražnikov, pasti in skritih sob.

Igranje bomo izvajali iz prvoosebnega pogleda in Beamdog je estetiko zadel v polno. Igra je videti dovolj razgibano, da bo vsak sprehod skozi grad edinstven. In teh sprehodov bo veliko, saj bomo ob vsaki smrti morali igro začeti na novo, stopnje pa bodo naključno generirane, tako da bodo sobe gradu ob vsakem našem obisku drugačne. K sreči bomo lahko tudi ob smrtih prejemali nadgradnje, ki nam bodo naslednje preigravanje malce poenostavile in naredile lažje.

MythForce bo izšel 20. aprila, a samo v sistemu Zgodnjega dostopa in samo v Epic Games trgovini. V tem preizkusnem načinu naj bi preživel kakšno leto, razvijalec pa bo med tem predstavljal nove stopnje in dodatne heroje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime