Scrat je končno ujel želod, ustvarjalec animirank Ice Age pa za vedno zapira svoja vrata

Animirana franšiza Ice Age, pri nas poznana pod imenom Ledena doba, letos praznuje že kar svojo 20. obletnico in skozi ta čas smo dobili kar 5 nadaljevanj, v katerih so nas spremljali stari znanci Manny, Sid in Diego. Dobili smo tudi cel kup kratkih filmčkov, kjer je velikokrat glavno vlogo prevzela navihana veverica, znana samo pod imenom Scrat.

Ta je bila prisotna v vsakem filmu franšize in čeprav je vedno nosila samo manjšo vlogo, se je gledalcem hitro priljubila in če ste v začetku tisočletja že pošiljali naokoli e-pošto, potem ste zagotovo prejeli kakšno elektronsko pismo, kjer je ravno ta veverica nosila glavno vlogo.

Originalni ustvarjalec Ledene dobe Blue Sky Studios se po dveh desetletjih risanja zdaj za vedno poslavlja. Studio je sicer kupil najprej 20th Century Fox, ta pa je nato prešel v roke Disneyja. Blue Sky Studios se je ob novem lastniku odločil, da delovanje studia nima več smisla, zato so se odločili ugasniti podjetje in njihov zadnji projekt je kratka epizodica serije Ice Age: Scrat Tales.

V njej vidimo Scrata, ki se zopet znajde pred vedno izmuzljivim želodom, ki je ne samo njemu, ampak celemu planetu povzročil ogromno težav, le da se tokrat zadeva odvije malce drugače. Scrat namreč želod preprosto poje in nato preprosto odskaklja stran. S tem se je končala njegova 20-letna avantura preganjanja za svojim plenom in s končnim izplenom je bil očitno zadovoljen.

Blue Sky Studios je na Twitterju zapisal, da so v zadnjih dnevih studia na kup zbrali manjše število ustvarjalcev in ta zadnji posnetek Scrata je nekako njihovo emotivno slovo od resnično dolgega potovanja, ki smo ga spremljali tudi vsi tisti, ki nas je Ledena dobra spremljala skozi najstniška leta.

To sicer ne pomeni, da Scrata ne bomo videli nikoli več. Disney še vedno plodno trži licenco in ravno letos je izdal nov film The Ice Age Adventures of Buck Wild. Ta je pri kritikih povsem pogorel, saj vsebuje povsem nove zvočne govorce, med katerimi denimo ni več Ray Romana, za animacijo pa je poskrbel nov studio, ki je na IMDB-ju iztržil zgolj oceno 4,5/10. A to nam spominov ne bo pokvarilo in Scrat nam bo v njih za vedno zasledoval svoj želod.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. Vsa čast in pohvale gredo ljudem, ki so delali na risanki! Koliko enega truda in poguma je bilo vlito v te projekte, znanja in ne prespanih noči.

    Pohvalimo tiste o katerih se marsikdaj ne govori! Hvala vsem!

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime