The Witcher 3 predelava prestavljena na neznani datum

Leto 2022 nadaljuje s prestavitvami izidov nekaterih najbolj pričakovanih iger in zamudam se ne morejo izogniti nekateri manjši projekti. Sem notri lahko prištejemo tudi predelavo igre The Witcher 3 iz leta 2015, ki je bila najavljena dobro leto nazaj in naj bi bila spočeta v sodelovanju z nekaterimi modderji, na splošno pa bi zadeva zaobjemala boljše teksture, podporo RTX osvetljevanju in optimizacije za konzoli PlayStation 5 in Xbox Series X.

Kljub temu pa od same napovedi nismo dobili niti ene slike, kaj šele kakšnega igralnega napovednika. Razvijalec CD Projekt RED je pri zadnji posodobitvi izid postavil na drugo četrtino tega leta, nadgradnja pa naj bi bila za lastnike originala brezplačna in naj bi celo vsebovala nekaj novih predmetov, ki bi se napajali iz popularne Netflixove serije.

CDPR je včeraj končno razvozlal jezik in novice niso ravno dobre. Projekt je bil zaupan zunanjemu razvijalcu Saber Interactivu, ki je pred tem igro že predelal za konzolo Nintendo Switch, zdaj pa se je CD Projekt RED razvoj vzel iz njihovih rok in bo zanj poskrbel kar sam. Na Twitterju so zapisali, da so trenutno v fazi ocenjevanja, koliko dela je še potrebo postoriti, a da je že zdaj jasno, da začrtanega izida v drugi četrtini 2022 ne bodo ujeli, zato je bila zadeva prestavljena na za zdaj neznani datum.

Razvijalec ni sicer povedal, kaj je botrovalo njihovi odločitvi, a govorice pravijo, da naj bi bile za to krive trenutne razmere v Rusiji. Saber Interactive je sicer ameriški razvijalec, a pisarne imajo povsod po svetu in na predelavi naj bi delala njihova ruska podružnica. CDPR je poljski studio in so že na začetku ruskega napada na Ukrajino umaknili ponudbo trgovine GOG iz ruskega trga in čisto možno je tudi, da so zaradi tega prekinili stike s tem zunanjim razvijalcem.

Kljub zamudi se lahko PC igralci že zdaj pozabavate z neuradno nadgradnjo The Witcher 3 HD Reworked, ki predela praktično vsako teksturo znotraj igre, žal pa ray tracing osvetljevanja tule ne boste videli.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime