Ethereum zopet zamaknil prehod na model “proof-of-stake”

Drugi najbolj dobičkonosen kripto kovanec Ethereum se že nekaj časa pripravlja na nov finančni model “proof-of-stake”, ki bo pošteno predrugačil obratovanje tega žetona. Prehod na POS sistem bo pomembno vplival na trg kriptovalut, saj se Ethereum pri tem ne bi več zanašal na kopanje za rudo preko grafičnih kartic, to pa naj bi omogočalo lažjo rast valute.

Eliminiranje potrebe po grafičnih karticah bi s sabo potegnilo tudi kup dodatnih faktorjev. Zaloge najnovejših grafičnih kartic bi se s tem izboljšale, skladno s tem pa bi padla tudi njihova cena. Sicer rudarji za kriptovalutami niso glavni krivec za pomanjkanje zalog grafičnih kartic, saj lahko sem notri prištejemo težave s koronavirusom in preprodajalce, ki so kupljene zaloge nato preprodajali na Ebayju po vsaj dvakratnih cenah, a tudi ti rudarji so pri snovanju ogromnih kripto farm zagotovo pristavili svoj piskrček pri pomanjkanju zalog.

Manj obratovanja grafičnih kartic bi bilo pošteno prijazno tudi za okolje, saj bi s tem zmanjšali potrebo po kurjenju elektrike, tako da bo prehod na POS sistem prinesel cel kup bonusov. A žal bomo na te morali še malce počakati, saj je bil preklop na nov model delovanja zopet prestavljen.

To se je do sedaj zgodilo že večkrat in do nedavnega je vse kazalo, da bomo v POS skočili junija letos. Žal je te obljube nedavno poteptal Tim Beiko, eden glavnih razvijalcev Ethereuma. Ta je na Twitterju zapisal, da se preskok na POS še ne bo zgodil junija, ampak nekaj mesecev kasneje, zraven pa je dodal, da so zdaj definitivno prešli v zadnje poglavje Ethereuma na starem sistem “proof-of-work”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime