The Elder Scrolls Online – nova razširitev nas popelje na nikoli prej viden otok

Založnik Bethesda in razvijalec Zenimax Online Studios sta nam nedolgo nazaj ponudila zaseben vpogled v njihovo dolgoletno MMO igro The Elder Scrolls Online, ki je skozi leta nabrala celo goro vsebine, zdaj pa se pripravljajo na lasniranje povsem novega dodatka High Isle.

Ta se bo malce razlikoval od prejšnjih dodatkov, saj se je razvojna ekipa tokrat osredotočila na ozemlje, ki ga v Elder Scrolls igrah še nismo videli. Tako je bil Zenimaxu zaupan razvoj kosa mape, ki je bil do sedaj v glavnih Elder Scrolls naslovih samo na hitro omenjen, a Zenimax je povsem sam razvil okolico ter politične zaplete, ki vladajo v tem ozemlju.

Kakor nam je v prenosu v živo zaupal kreativni režiser igre Rich Lambert, je bila to za njih velika čast in nov dokaz, da jim krovni založnik in razvijalec Bethesda povsem zaupa. Zenimax se je tako pogumno odpravil raziskati domače ozemlje rase Brentonov – otok High Isle in provinco High Rock.

Osebno do sedaj sploh nisem vedel, da so Bretoni nekakšna posebna rasa, saj sem jih vedno prišteval k navadnim ljudem, le da so bolj nadarjeni za magijo. To je napaka, saj so v bistvu na pol vilinci, kar pojasni njihovo nadarjenost za magične uroke in zdaj bomo lahko malce bolje raziskali tudi njihovo politično ozadje.

Zgodba bo tokrat bolj prizemljena, tako da se nam ne bo treba boriti proti božanstvom, vojna med tremi stranmi, v igri imenovana Three Banners War, pa bo porinjena bolj v ozadje. Vse se bo vrtelo okoli dveh frakcij: Ascendant Order in Society of the Steadfast – vsaka od njih pa bo imela svoje ambicije in skrite motive, ki jih bo tekom igranja razkril igralec.

Rich je bil navdušen tudi nad novimi NPC spremljevalci, ki jih bomo lahko odklenili in jih nato vzeli s sabo na avanture po celem svetu. Novinca bosta dva: Isobel Velois, vitezinja, ki se rada bori za pravico, a ima tudi karakterne napake in Ember – Khajit, pretkana ulična bojevnica, ki je nadarjena tudi za magijo.

V prenosu v živo je največ pozornosti dobila igra s kartami Tales of Tribute, ki pa je bila še v precej zgodnji fazi.

Novosti tule še ni konec, saj bo Zenimax z novo razširitvijo v igro vpeljal tudi kvartopirsko mini igro Tales of Tribute. Gre za igro s kartami, ki spominja na Hearthstone, le da je zadeva presneto bolj komplicirana. Rich nam je zadevo sicer želel detajlno razložiti, a veliko mehanik mi je šlo čez glavo in tole zagotovo ne bo neka preprosta zadeva, ampak se je bo treba naučiti. Zenimax obljublja, da bomo lahko nabrali cel kup kart in da bo ta mini igra, ki jo bomo lahko igrali proti drugim igralcem ali pa NPC-jem, vsebovala nekaj svoje zgodbe, karte pa bomo lahko dobivali samo preko igranja in ne preko mikrotransakcij.

Zgodba bo tokrat bolj politično obarvana.

Rich si je vzel tudi čas za nekaj naših vprašanj in nas je osebno zanimalo, če ima Zenimax kakšne načrte za bolj optimiziran način podajanje pretekle zgodbe. The Elder Scrolls Online ima namreč osnovno kampanjo in cel kup dodatkov, zgodbe pa si ne sledijo zaporedoma, ampak skačejo med sabo kar po naključju. Novi igralci bodo z ustvaritvijo frišnega heroja avanturo začeli na ozemlju zadnjega dodatka, tako da se jim sploh ne sanja o originalni kampanji ali pa drugih dodatkih. To je problem za vse tiste, ki bi zgodbo radi izkusili od začetka. Rich je povedal, da so na to vprašanje naleteli že večkrat, a da trenutno nimajo kakšnih načrtov za spremembo podajanja zgodbe. Ena od prednosti njihovih dodatkov je dejstvo, da lahko vsako zgodbo izkusimo brez potrebe po znanju preteklih dogodkov, tako da se jim ne zdi trenutno potrebno v to vlagati kakšnega dodatnega napora.

Dodatek High Isle prihaja med nas 6. junija na PC, pri konzolah pa se bo to zgodilo 21. junija.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime