Soulslike igra Steelrising pokazala 5 minut novega igranja

Razvijalec Spiders bo z igro Steelrising prvič zaplaval v žanr soulslike iger. To je žanr naslovov, ki se igralno napajajo pri neusahljivem izviru Dark Souls iger, to pa s sabo potegne napreden boj, brutalno težavnost, omejeno zdravljenje poškodb in zanimive, mestoma prepletene stopnje. Skozi leta je soulslike nabral že cel kup posnemovalcev, a nihče od njih ni prekašal mojstrovin, ki nam jih je dostavil japonski razvijalec FromSoftware.

Temu verjetno ne bo uspelo niti Spidersom, studiu, ki je do sedaj vedno spočel povprečne igre, a z vsakim naslovom so svojo formulo nadgradili in jo naredili bolj privlačno. Tako je bilo tudi v primeru njihove zadnje igre Greedfall, ki bi jo lahko skoraj priporočili vsakemu, Steelrising pa bo glede na nov igralni napovednik vseboval še bolj izpopolnjen boj.

Igranje se bo dogajalo v alternativnih dogodkih francoske revolucije, v kateri kralj Louis XVI ni končal pod giljotino, saj je skrival asa v rokavu v podobi armije mehanizirane vojske. Ta je zasužnjila vse prebivalce in na našem junaku, robotu Aegisu, stoji usoda cele Francije in morda celo sveta.

Steelrising bo glede na igranje precej spominjal na Bloodborne, saj bo Aegis na moč okreten junak. Boj se bo zanašal na veliko izmikanja in zamahovanje s pahljačo, lahko bo skakal čez prepade in se s pomočjo kavlja zavihtel na težko dostopne predele. Akrobatičnost bo prav prišla pri zahtevnih nasprotnikih in tudi šefih, ki bodo nosili zanimiv dizajn, s hitrimi napadi pa nas znajo pokončati v samo nekaj udarcih.

Igralni napovednik sicer kaže, da je igra v še dokaj nedokončanem stanju. Animacije teka so smešno okorne, sličice na sekundo pa občasno padejo proti dnu. Boj je prav tako videti nekam zmedeno, saj ne vidiš točno, kdaj je nasprotnik zamahnil in med mahanjem se model Aegisa in nasprotnika vizualno ne loči dovolj nazorno.

Vseeno je Steelrising videti obetajoče in razvijalec ima še nekaj mesecev, da popravi tiste največje napake. Igra bo med nas prispela 8. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime