Dolgoletni MMO TERA zapira svoja vrata

Vse od začetka koronavirus pandemije je dolgo zapostavljen žanr MMO iger doživel manjši preporod. Ljudje so preprosto želeli pustiti skrbi resničnega sveta ob strani in se za nekaj časa preseliti v fantazijske dežele, kjer je bil glavni problem pobijanje podgan v bližnji kleti v zameno za piskrček zlatnikov in izkušenj.

Vendar pa vsi MMO-ji na žalost niso bili deležni enako velikega obiska igralcev in pri teh je najbolj kratko potegnila igra TERA. Gre za korejski MMO, na katerem je delal razvijalec Bluehole in si je na pestrem trgu izmenjaval udarce s konkurenco dolgih deset let, žal pa mu je po vsem tem času zmanjkalo sape in TERA bo kmalu zaprla svoje strežnike.

Žalostno novico je preko Twitterja sporočil založnik Gameforge, ki je zapisal, da Bluehole preprosto noče več delati na igri, založnik pa bo spoštoval njihovo odločitev in bo 30. junija, ob 10.00 dopoldan za vedno zaprl igrine strežnike.

Ugašanje igre se bo izvajalo postopoma. 31. maja bo onemogočeno registriranje novih računov in kupovanje Tera valute, založnik pa bo tudi delno povrnil denar vsem tistim igralcem, ki so nakupili naročnino Tera Club, a le če bo ta presegala 30. junij.

Za slovo bo Bluehole pripravil več večjih dogodkov, ki bodo igro na spoštljiv način poslali v večna lovišča. Več informacij glede ugašanja strežnikov lahko najdete na uradni strani.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime