Elden Ring popravek je enega zaguljenega šefa naredil še težjega

Razvijalec FromSoftware je za svojo huronsko popularno igro Elden Ring spočel obsežno posodobitev 1.04, ki je glede vseh popravkov in uravnoteženj največja doslej. Seznam sprememb si lahko preberete na uradni strani, a bodite opozorjeni, da vas pri branju čaka ogromno besedila, zato se je morda najbolje osredotočiti na tiste največje spremembe.

Ena od teh zelo verjetno ni bila namerna, ampak je nov hrošč. Igralci so namreč kmalu po posodobitvi odkrili, da je eden najtežjih šefov, Malenia, Blade of Miquella, postal še težji in ga zdaj lahko premagajo samo tisti najbolj napredni igralci.

Malenia ni težka samo zaradi svojih nepredvidljivih napadov, ki lahko za sabo pustijo celo razdejanje na našem zdravju, ampak ima tudi posebno sposobnost, preko katere ji vsak uspešno zadan udarec povrne nekaj zdravja. Igralci so zdaj odkrili, da se ji zdravje obnavlja tudi takrat, ko vas sploh ne zadane, tako da boj dobi novo dozo nevarnosti in v bistvu tekmujete s časom.

K sreči se zdi, da je tole samo hrošč, ki se pojavi takrat, ko v svojo igro povabite še enega živega igralca. To je dokazal tudi igralec Klein “LMSH” Tsuboi, ki je v svetu Elden Ringa postal samosvoja legenda. Kleinov lik namreč nosi ime “Let Me Solo Her” in ta redno pomaga drugim igralcem pri soočenju z Malenio, igralcem pa se je vtisnil v spomin zaradi svoje smešne pojave, saj je popolnoma gol, le na glavi nosi glineno posodo in v vsaki roki drži eno katano.

A tudi Let Me Solo Her je imel pri njej težave in čeprav jo je na koncu, s pametnim izmikanjem in napadanjem, na koncu le pokončal, je za to potreboval kar 15 minut živčnega igranja.

FromSoftware in Bandai Namco zaenkrat morebitnega hrošča nista komentirala, a Malenia je postala težja tudi zaradi drugih sprememb, ki jih je vpeljal popravek 1.04. Med drugim je bila zmanjšana učinkovitost krvavitev, na katere je bil dotični šef še posebej občutljiv, tako da je Malenia, namerno ali nenamerno, trenutno ena največjih nevarnosti Elden Ring sveta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime