Trilogija Shadowrun iger končno prihaja tudi na konzole

Žanr kiberpanka je na igričarskem polju dobil že kar nekaj vrednih predstavnikov. Med njimi zagotovo najbolj izstopa Cyberpunk 2077, a v zmesi neonskih napisov in kibernetsko ojačanih bojevnikov smo se lahko pozabavali že prej. Spomnimo se denimo iger Deus Ex, tu pa ne smemo preskočiti niti trojice iger Shadowrun, ki so bile narejene po namizni igri in jih je v digitalno obliko plodno predelal razvijalec Harebrained Schemes.

Založnik Paradox Interactive je zdaj napovedal, da bodo igre Shadowrun Returns, Dragonfall in Hong Kong končno zapustile PC trg in se pojavile še kje drugje. Najavo so pospremili z napovednikom, ki pokaže igranje na konzolah, uporabniški vmesnik pa je doživel ustrezno predelavo in je zdaj prilagojen igralnim ploščkom.

Vse tri Shadowrun igre so definitivno vredne vaše pozornosti, čeprav je prvi del Returns malce pod kvaliteto naslednikov. Razvijalec je igralno formulo spravil na naslednjo stopnjo v nadaljevanju Dragonfall in jo izpopolnil v Hong Kongu, ki je tudi zadnji naslov iz te franšize, prejeli pa smo ga leta 2015.

Predelava vseh treh iger bo pod skupnim imenom Shadowrun Trilogy izšla 21. junija, igrali pa jo bomo lahko na vseh konzolah, kamor lahko prištejemo tudi Nintendo Switch.

Morda je to tudi znak, da se pripravlja nov del franšize? Razvijalec Harebrained Schemes je svojo zadnjo igro spočel leta 2018, ko nam je dostavil igro Battletech, zdaj pa dela na nerazkritem projektu. Govorice pravijo, da naj bi prevzel vajeti razvoja nesrečnega Vampire The Masquarade: Bloodlines 2, a to ni bilo uradno potrjeno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime