Johnny Depp se ne bo nikoli več pojavil v Piratih s Karibov

Franšiza filmov Pirati s Karibov je postala tako slavna več ali manj samo po zaslugi prvega filma, ki ga je vrhunsko skupaj spravil Jerry Bruckheimer, za režijo pa je poskrbel Gore Verbinski. V prvem delu so na sodelovanje povabili igralca Johnnyja Deppa, ki je k življenju spravil lik kapitana Jacka Sparrowa. Ta je bil zamišljen sprva kot samo stranski lik, a Johnny je v njega prelil toliko ljubezni in originalnosti, da se je Jack Sparrow spremenil v ikono franšize in postal moderna različica Indiane Jonesa.

To je bilo jasno tudi Disneyju, ki je njegovo vlogo v naslednjih delih porinil v ospredje in pridno služil z akcijskimi figuricami rahlo opitega pirata. Vendar pa si je veliki založnik hitro premislil, saj so pred najavo šestega dela začele po Hollywoodu krožiti govorice, da je bil Depp v privatnem življenju nasilnež, ki je pretepal svojo ženo Amber Heard, vse to pa se je zgodilo ravno nekje sredi gibanja MeeToo.

Par se zdaj vlači po sodiščih in obtožbe letijo na vse strani, je pa sojenje navrglo tudi nekaj zanimivosti glede Piratov s Karibov. Depp naj bi se z Disneyjem ravno dogovarjal glede šestega dela franšize, ko je Amber v enem članku znova obtožila igralca nasilja, to pa je s sabo potegnilo cel kup nevšečnosti. Disney se je takrat hitro ločil od igralca in čeprav je Depp njihovo potezo nekako razumel, je vseeno omenil njihov izkoriščevalski odnos, saj so še vedno veselo prodajali akcijske figurice z njegovo podobo, s čimer so še naprej pošteno služili.

Žal se zdi, da ne glede na rezultat trenutnega pravdanja, se Johnny Depp v Pirate s Karibov ne bo vrnil nikoli več. Odvetnik Ben Rottenborn ga je kar naravnost vprašal, če bi se morda vrnil v franšizo v zameno za 300 milijonov dolarjev iz strani Disneyja, a odgovor je bil negativen.

To pa ne pomeni, da je franšiza mrtva. Disney dela na ponovnem zagonu serije, kjer naj bi razvojne vajeti prevzel Craig Mazin, ustvarjalec odlične HBO-jeve serije Černobil, v še enem ločenem filmu pa naj bi glavno vlogo odigrala Margot Robbie.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime