DayZ postavil rekord v istočasnih igralcih

Devet let mineva odkar se je leta 2013 na PC-ju pojavila igra DayZ in takrat med igričarji naredila kar nekaj valov. No, v bistvu se je to zgodilo že malce prej, saj je DayZ najprej izšel v obliki modifikacije za igro Arma 2 in ta je bila tako uspešna, da je založnik Bohemia Interactive odobril dela na samostojni inačici igre, ki se je nato pojavila v obliki Zgodnjega dostopa.

In DayZ je od takrat nase vlekel pozitivne in negativne kritike. Igralci so bili očarani na preživetveno večigralsko igro, ki te ni držala za roke in je bila naravnost brutalna. A po drugi strani so se ljudje pritoževali nad hrošči in slabo optimizacijo, igra pa je dolga leta vztrajala v sistemu Zgodnjega dostopa in je zaradi tega postala predmet šal.

A vse to se je dogajalo dolgo nazaj in vmes je preteklo že toliko vode, da se je praktično zamenjala cela generacija igralcev, ki o težavah DayZ-ja niso nikoli slišali in igra je v zadnjih mesecih zopet začela pridobivati na popularnosti. Januarja letos je igra prebila 52k igralcev, kar je bil nov rekord, pred kratkim pa je ta številka skočila preko meje 58k in tako je DayZ ponovno porušil svoj rekord.

dayz

K dvigu številk je zagotovo prispevala tudi nova posodobitev 1.17, ki je dodala nekaj optimizacije in omogočila nastavljanje občutljivosti kontrol. Popravek je omogočil tudi kovačenje novih orožij kot so ročno narejene sulice in igra je te dni v boljšem stanju kot kadarkoli prej.

DayZ je trenutno znižan za 40 % na 23,99 €, Bohemia Interactive pa je v igro vnesla nov dogodek Walpurgis Night, ki igralce preobleče v čarovnice, ta zabava pa bo trajala do 9. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime