Ruska propaganda v zaroto atentata novinarja poveže igro The Sims 3

Vojna med Rusijo in Ukrajina je spočela pravo vihro informacijske vojne, saj vsaka stran želi nasprotnika prikazati v čim slabši luči. Iz tega dvoboja smo zdaj ven dobili en hudo čuden rezultat, ki v en paket vplete rusko varnostno službo FSB, nacistične morilce in… Kopije igre The Sims 3?

Začelo se je tako, da je varnostna služba na spletu objavila novico o uspešni operaciji, ki je preprečila atentat ruskega televizijskega voditelja Vladimirja Solovyova. Za atentatom naj bi stala vrsta nacističnih najetih morilcev, ki so svoje namere načrtovali v nekem stanovanju, v tega pa so nato vdrli agenti FSB.

Od tu naprej zadeve postanejo rahlo komične. FSB je namreč slikal stvari, ki so jih našli v stanovanju in tile nacisti svoje pripadnosti vsekakor niso skrivali. Znotraj stanovanja so se namreč nahajale majice s kljukastimi križi, lasulje, ponarejeni ukrajinski potni listi, pištole, molotovke in slike Hitlerja. Pač vse stvari, ki jih bo vsak nacist ponosno razpostavil po svojem domu.

Nabrani plen pa močno izstopa zaradi kopij igre The Sims 3 in nekaterih dodatkov. Ta zadeva resnično povzroči kar nekaj praskanja po glavi, saj nacisti niso ravno znani po temu, da bi podpirali to simulacijo digitalnega življenja. Vendar stvari postanejo malce bolj logične, če v obzir vzamemo teorijo, da so se morda pojavile težave pri prevodu oziroma splošnemu razumevanju zapovedanih ukazov.

Teorija pravi, da naj bi bilo tistemu, ki naj bi vse skupaj nastavil za kamere, zapovedano, naj na sliko vključi tudi SIM kartice iz telefonov, a očitno je ta neznanec zapovedano razumel kot igre The Sims. To teorijo nadaljnje podpre knjiga, ki naj bi jo spisali nacisti, znotraj te pa najdemo podpise neznanih oseb, ki naj bi načrtovale umor. Eden od teh se v prevodu glasi “podpis nejasen”, kar spet pomeni, da je bilo nekomu ukazano, da naj bo eden od podpisov nejasen, kar bi nato vzpodbudilo ugibanja o tem, kdo stoji za njim, a ta nekdo je sledil navodilom dobesedno.

No, kopije igre voditelja Solovyova očitno niso motile, ki je slike označil za jasen znak, da je postal tarča ukrajinskega predsednika Zelenskega, to pa zato, ker naj bi ta enkrat poskušal dobiti službo pri njihovi televiziji, a za to ni bil dovolj talentiran.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime