Jezen izpad igralca na Call of Duty turnirju botroval k njegovi izključitvi iz ekipe

E-športna tekmovanja so navadno zgled vsem drugim športom, saj se igralci na njih obnašajo spoštljivo do igre in nasprotnika in največ vzklikanja slišimo ob podelitvi glavnih nagrad. A to velja samo za tiste profesionalne e-športnike na turnirjih iz iger League of Legends in Dota 2.

Call of Duty je na tem področju povsem drugačen. Za začetek se v njem najraje preizkušajo Američani in ti se ne bojijo svojih frustracij in jeze do nasprotnika pokazati na bolj konkreten način. To je vidno predvsem v bolj amatersko sestavljenih LAN zabavah in ravno nekaj takšnega se je zgodilo nekaj dni nazaj na turnirju Contender Gaming Network v Floridi.

Tam sta se spopadli ekipi ColdFront in Valence in v napetem obračunu je na koncu zmagal ColdFront. Temu je nato sledila eksplozija čustev in igralci so začeli glasno preklinjati drug na drugega, se zmerjati in malo je manjkalo in bi po prostoru zaplesali nerodni mlahavi udarci. Strasti so se na koncu pomirile in vse se je izšlo brez politih tipkovnic, Valence pa se je moral posloviti od turnirja.

Ta izliv čustev ima za sabo nekaj zgodovine, kjer največjo vlogo igra igralec Qpann, predstavnik moštva ColdFront. Tega naj bi ekipa Valenca v preteklosti obtoževala jemanja tablet, zaradi česar naj bi bil bolj konkurenčen v igranju. Qpann je bil ob svoji zmagi nad nasprotnikom seveda zelo emotiven, a žal je ta njegova jeza zahtevala svojo ceno.

Nekdo je njegov izbruh namreč posnel, zadeva je postala viralna in njegova šola ga je zaradi tega izključila iz šolskega e-športnega programa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime