Prince of Persia: The Sands of Time je zdaj v rokah originalnega razvijalca

Ubisoft je predelavo igre Prince of Persia: The Sands of Time prvič najavil leta 2020 in s prvim napovednikom pošteno razjezil igričarsko skupnost. Oboževalci so namreč čakali vrsto let na kakšno nadaljevanje ali ponoven zagon serije, ki je bil med drugim zaslužen tudi za rojstvo franšize Assassin’s Creed, ki francoskega založnika preživlja že vrsto let. Napovednik pa je bil žal videti ceneno in zdelo se je, da je želel Ubisoft samo na hitro zaslužiti z neko predelavo, ki ne bi zahtevala kaj preveč truda in s tem tudi vloženega denarja.

Od takrat se je projekt začel kopati v težavah in izid, ki je bil sprva začrtan za začetek leta 2021, je bil večkrat prestavljen. Igralci so že kar malce pozabili na projekt, za katerega že v začetku ni bilo preveč upanja, saj je založnik razvoj zaupal neizkušenima ekipama Ubisoft Pune in Mumbai, ki sta več kot očitno podcenila ves potreben napor za projekt te velikosti.

Po dolgem zatišju je zdaj Ubisoft zopet podal nekaj novih informacij glede te predelave. Razvoj je zdaj prešel v roke studia Ubisoft Montreal, ki je eden njihovih najbolj cenjenih razvijalcev in je tudi tisti, ki je razvil originalni The Sands of Time. To je vsekakor dobra novica in morda tudi žarek upanja, da bo založnik s to predelavo serijo ponovno zagnal tudi za druga poglavja.

Slaba novica pri temu pa je dejstvo, da za zdaj nimamo prav nobenega datuma izida. Ubisoft Montreal bo dogradil vse tisto, kar sta ustvarila prejšnja studia, a za to bo potreboval svoj čas, tako da se bomo igre dokopali “ko bo končana”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime