Tule je ura igranja iz preklicane Half-Life igre, na kateri je delal razvijalec Arkane

Half-Life 2 se je v zgodovino upravičeno zapisal kot legendarna igra, saj je za svoje čase vsebovala nekatere revolucionarne igralne mehanike in naravnost odlično zamišljene stopnje. Ena najbolj znanih map sliši na ime Ravenholm, saj je razvijalec Valve sredi kampanje naenkrat spremenil tempo in akcijske sekvence zamenjal z adrenalinskim sprehodom, ki je bil povrh tega zavit v dobro mero grozljivosti.

Ravenholm je bil tako dobro zamišljen, da se je Valve takrat navezal z s studiem Arkane, ki je bil takrat dokaj neznan, a je kasneje do svoje slave prišel na račun svoje prve večje igre Dishonored. Arkane bi moral razviti povsem ločen Half-Life projekt, v katerem bi spoznali novega junaka in tega popeljali skozi vrsto zanimivih stopenj, te pa bi se vrtele okoli mesteca Ravenholm in njenega duhovnika, ki smo ga v originalni kampanji Half-Life 2 spoznali pod imenom Father Grigori.

Projekt je bil kasneje preklican in o njegovem verjetno ne bi nikoli vedeli nič, a k sreči se po YouTubu valja kanal NoClip. Lastnik tega kanala Danny O’Dwyer se je specializiral za ustvarjanje igričarskih dokumentarcev in pri vpogledu v zgodovino studia Arkane se je dokopal tudi do razkritja tega skrivnostnega projekta, v dokumentarcu pa smo lahko videli nekaj kratkih izsečkov igranja.

Dve leti kasneje pa se je NoClip odločil na spletu objaviti kar uro igranja tega preklicanega projekta, ki je presneto zanimiv. Več kot očitno stopnjam manjka še nekaj dela, a že iz videnega lahko sklepamo, da je imel Arkane kar nekaj zanimivih idej. Vidimo lahko nove nasprotnike, nova orožja in povsem novo mehaniko napredovanja skozi stopnje, ki se zanaša na povezovanje elektrike s pomočjo naključnih predmetov.

Žal tega projekta ne bomo nikoli videli, a morda se zgodi čudež in bo kak pogumnež dostavil obstoječe datoteke v roke modderjev, ki bi nato lahko dokončali začrtano delo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime