House of the Dragon dobil malce bolj konkreten napovednik

HBO nam namerava poleti dostaviti svežo vsebino v svetu Igre prestolov in to v obliki povsem nove serije House of the Dragon. Igra prestolov je sicer zaradi svoje zadnje sezone pri gledalcih pustila grenak priokus, a franšiza je dovolj močna in svet zmajev ter političnih zapletov dovolj zanimiv, da je tudi za novo serijo več kot dovolj zanimanja.

Kljub nekaterim podobnostim pa bo House of the Dragon očitno bolj umirjen, čeprav v njem vsekakor ne bo manjkalo adrenalinskih zapletov. Zgodba se bo odvijala pred dogodki iz Igre prestolov, ko je svetu vladala družina Targaryenov. V napovedniku tako lahko vidimo kralja Viserysa, pred Železni prestol pa stopajo vodje nekaterih najbolj pomembnih družin, ki so po težkih bitkah prišle upogniti koleno. Tako se novemu vladarju pokorita Rickon Stark in Boremud Baratheon, pridruži pa se jima tudi Corlys Velaryon, ki jih je kasneje asimilirala družina Baratheon.

Targaryeni bodo tokrat igrali glavno vlogo, saj bo družina doživljala kar nekaj pretresov, saj je kralj namesto moškega naslednika, vlogo vladarja predal svoji hčerki Rhaenyri. To seveda ne bo všeč vsem in pripravljajo se ogromne bitke, kjer si nasproti ne bosta stala samo dva željna vladarja, ampak dva člana družine, podprta z zmaji. Za dodatno zmedo bo poskrbel incest, saj so Targaryeni znani po temu, da se člani družine poročajo med sabo in tako ohranjajo zmajevo kri in tako bo tudi v tem primeru. Rhaenyra se bo tako poročila s svojim stricem, princem Daemonom, to pa bo narejeno brez dovoljenja njenega očeta.

House of the Dragon, ki ji bomo pri nas rekli Hiša zmaja, na HBO Max prihaja 21. avgusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime