V razvoju naj bi bila povsem nova Mafia

Franšiza Mafia je svoje zadnji del prejela dve leti nazaj, ko je izšla predelava prvega dela Mafia: Definitive Edition. Zadevo je v sodobno grafično preobleko spravil razvijalec Hangar 13, ki se je pred tem podpisal tudi pod mlačno sprejeti tretji del. Predelava je pri oboževalcih vzbudila upanje, da bo morda založnik 2K končno odobril del tudi na četrtem delu in zadnje govorice pravijo, da je bil morda projekt zdaj končno le odobren.

Do novice se je najprej dokopala spletna stran Kotaku, ki se je dokopala do zasebnega e-poštnega sporočila, ki ga je 2K razposlal vsem zaposlenim pri razvijalcu Hangar 13. Sporočilo se sicer ne vrti okoli Mafie, ampak okoli šefa studia Hadena Blackmana, ki Hangar 13 zapušča po sedmih letih in bo iskal kariero v povsem drugi panogi. Njegovo mesto bo zavzel Nick Baynes, ki se je studiu pridružil leta 2018 in je bil glavni možakar pri izdaji prenovljenih Mafia iger.

Kotaku pa je poleg tega izvedel tudi za trenutni projekt, na katerem naj bi zdaj delal Hangar 13 in to naj bi bila povsem nova Mafia igra. Ta naj bi bila v ranih začetkih in trenutno nosi kodno ime Nero, zgrajena pa bo v pogonu Unreal Engine 5. V nasprotju z vsemi dosedanjimi govoricami pa Mafia 4 ne bo sledila zgodbi tretjega dela, ampak bo skočila globoko v preteklost in se bo odvijala celo pred prvim delom.

Če to drži, bi nov del spremljali v obdobju leta 1920, kar je za žanr iger v odprtem svetu vsekakor nekaj novega. Morda bomo tako dobili vpogled v mlajša leta mafijskih šefov Salierija in Morella, ki sta nato v prvi Mafii postala zaprisežena sovražnika. Vendar pa to s sabo prinaša svoje izzive v obliki vozil, saj je že prva Mafia vsebovala mestoma boleče počasne štirikolesnike, tako da bi s skokom še bolj v preteklost prišli skorajda že na preganjanje s kočijami.

Založnik 2K zadeve še ni komentiral, a če je projekt resnično v zgodnjem stadiju razvoja, potem bomo nanj morali počakati še kar nekaj let.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime