Dokumentarec George Carlin’s American Dream dobil prvi napovednik

14 let že mineva odkar je svet komedije izgubil enega svojih najbolj glasnih, kontroverznih in presneto smešnih predstavnikov. Govora je seveda o Georgu Carlinu, avtorju slavnih sedem prepovedanih besed in človeku, ki je pri svojih 70. letih še vedno v sebi imel dovolj ognja, da je za HBO spočel še svoj zadnji stand up nastop It’s Bad For Ya!. V svoji bogati karieri je ustvaril kar 14 takšnih stand up nastopov, ki jim znalci pravimo “specials”, v nastopanje pred občinstvom pa je bil tako zaljubljen, da so njegov pepel raztresli pred različne klube v New Yorku v katerih je nastopal v preteklosti.

HBO se bo zdaj spomnil legendarnega nastopača preko dokumentarca George Carlin’s American Dream, v njem pa se bomo sprehodili skozi spomine njegove bogate kariere, pokukali pa bomo tudi v njegovo zasebno življenje. To je bilo burno, saj se je igralec boril z odvisnostjo od drog in alkohola, zaradi česar je pristal tudi na centru za zdravljenje od odvisnosti, vse to pa je vplivalo tudi na njegovo kariero, ki je med svojim obstojem doživela več pretresov.

Carlin je v svetu stand up nastopov spočel kar nekaj revolucionarnih misli. Slaven je bil predvsem na račun obravnavanja svojega materiala, saj je po vsakem nastopu zavrgel vse povedano in začel na novo. Tako se njegovi nastopi niso nikoli ponavljali in gledalci so vedno videli nekaj novega, Carlin pa je bil pravi vrelec idej. Zaradi tega je postal slaven tudi med drugimi komiki in v dokumentarcu bodo slavna imena kot so Chris Rock, Jerry Seinfeld, Patton Oswalt in Bill Burr povedali, kako je Carlin vplival na njihov razvoj kariere. Carlina je tudi izjemno cenil komik Louis C.K., ki je nekaj hvalevrednih besed povedal ob spominu na njegovo smrt.

George Carlin’s American Dream se bo na HBO Maxu pojavil že 20. maja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime