Kindle bo končno omogočil podporo formatu epub

Najbolj popularen e-bralnik na svetu, Amazonov Kindle, bo kmalu dobil podporo tudi za najbolj popularen format elektronskih knjig, ki sliši na ime EPUB. Amazon je 15 let trmasto vztrajal, da ta format na njihovih napravah nima iskati ničesar in je namesto tega uporabljal svoj format MOBI, ki ga je kasneje preoblikoval v AZW. Zdaj pa je ameriškega velikana končno srečala pamet in na svoji strani je potihem zapisal, da bodo Kindle bralniki kmalu podpirali EPUB.

A ne v takšni obliki, kot ste morda pričakovali. Novico o spremembi je najprej objavila spletna stran Good e-Reader, ki je zapisala, da bo Kindle EPUB sicer resda podpiral, a samo preko funkcije Send to Kindle. Ta nam omogoča, da preko brskalnika na računalniku ali pa aplikacije format knjige pošljemo na svojo Kindle napravo, datoteka pa se nato v oblaku pretvori v format, ki ga lahko bere Amazonov bralnik.

V praksi to pomeni, da bomo še vedno morali delati pretvorbo formata, ki se bo v tem primeru zgodil iz EPUB-a v KF8. To s sabo z veliko verjetnostjo potegne tudi dejstvo, da Kindle še vedno ne bo znal prebrati EPUB knjige, če bomo to skopirali naravnost iz PC-ja na bralnik.

Amazon bo hkrati uvedel nekaj dodatnih sprememb. MOBI format bo izgubil podporo, hkrati pa formata AZW ne bo več možno pošiljati na napravo preko funkcije Send to Kindle. Za vse tiste knjige, ki jih v teh formatih že imate na napravi strahu ni, saj jih boste še vedno lahko brali kot doslej, spremembe se bodo tikale samo vseh tistih prihajajočih knjig.

Integracija EPUB formata se ne bo zgodila čez noč, saj se bo prehod zgodil šele enkrat pozno v 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime