Avatar: The Way of Water dobil prvi napovednik

Režiser James Cameron si za svoje kreacije res rad vzame svoj čas in po dolgih 13 letih bo njegov zadnji film Avatar letos vendarle dobil nadaljevanje. Avatar: The Way of Water je pred kratkim dobil svoj uradni podnaslov in datum izida, zdaj pa smo zadevo končno videli tudi v gibanju in to v podobi krajšega napovednika.

Roko na srce je od prvega dela minilo že toliko časa, da sem praktično popolnoma pozabil na vse dogajanje v enici in v spominu so mi ostale samo ogromni modri humanoidni vesoljci, ki so zelo radi skakali s pečin. Na’vi-ji se vračajo tudi v nadaljevanju, v glavni vlogi pa bo zopet nastopal vojak Jake Sully, ki pa je povsem navaden človek. V svetu Avatarja so štrene mešali tudi ljudje iz Zemlje, ki so na planetu Pandora odkrili bogato zalogo surovin, vendar pa je planet strupen za ljudi, zato so se ljudje spomnili elegantne rešitve v obliki Avatarjev, ti pa so kot nekakšni mesnati roboti, vizualno skoraj enaki Na’vi-jem, le da nosijo zavest tistega človeka, ki tega Avatarja upravlja.

Jake se nato zaljubi v Neytiri in parček se upre napadalnim ljudem, kar seveda sproži pravo vojno. Ta se je v prvem delu sicer iztekla v prid Na’vi-jev, a glede na prvi dražilnik se ljudi niso mogli do konca otresti. V The Way of Water vidimo kar nekaj vojaške opreme iz Zemlje, ki jo bo Jake uporabil za zaščito svoje družine. V tem času sta namreč z Neytiri dobila pomladek in za tega je Jake pripravljen narediti vse, pa četudi bo moral skočiti v vodo in ta počenjati različne kaskaderske poteze.

CGI je videti odlično, a treba je reči, da ni tako revolucionaren, kot je bil leta nazaj prvi del. Vsaj logotip naslova so spremenili, česar bo zagotovo zelo vesel Ryan Gosling.

Avatar: The Way of Water nas bo v kinih počakal 16. decembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime