Verzija igre Duke Nukem Forever iz leta 2001 je zdaj na voljo za igranje

Mlajši igralci verjetno sploh ne veste, kdo je Duke Nukem in zakaj bi koga brigala verzija igre Duke Nukem Forever iz leta 2001. A tisti, ki ste si na križ naložili vsaj nekje 30 let se gotovo spomnite burne zgodovine dotične igre, ki nam je dve desetletji nazaj obljubljala najbolj napredno prvoosebno streljačino pod soncem.

Na njej je takrat delal 3D Realms in ta je igralcem pod ritjo zažgal pravi ogenj, ko je v javnost poslal prvi igralni napovednik igre Duke Nukem Forever, ki ni kazala samo fantastične grafične podobe, ampak tudi cel kup naprednih igralnih potez in podrobnosti, kot je denimo igranje fliperja. Žal takrat ni nihče vedel, da je bila večina prikazanega čista laž in da Duke v takšni različici ne bo izšel nikoli. Igralci so morali nato čakati še celo desetletje, preden je igra res prišla na trg, a takrat je bila nekaj povsem drugega, razvoj pa je na koncu romal v roke Gearboxa.

Vendar se o tisti različici iz 2001 še vedno govori in zadeva je postala nekakšna skrivnostna legenda, saj so se igralci začeli spraševati, ali morda nekje še vedno leži zaprašena koda igre, ki bi jo lahko enkrat vendarle lahko dobili v roke. Te sanje se znajo zdaj celo uresničiti, saj se je kot strela z jasnega na spletni strani Duke4.net pojavil skrivnostni uporabnik “x0r”, ta pa se je pohvalil, da ima na svojem računalniku dejansko kopijo igre Duke Nukem Forever iz leta 2001.

Svoje trditve je podkrepil z obsežnim igralnim posnetkom, ki ga je nato na Twitterju potrdil George Broussard, ki je poskrbel za večino dela na tej igri. Ta je zraven zapisal, da to zagotovo ni cela igra, saj razvoj ni bil nikoli dokončan, tako da morajo igralci umiriti pričakovanja.

Vendar pa x0r pravi, da je večina stopenj igranih in čeprav so nekatere nedokončane, je večina njih povsem igralnih. Ne samo to, ampak zadeva je že na voljo za igranje vsakemu. Zadeva je bila sprva napovedana za junij, a se je že zdaj pojavila na spletu in si jo lahko prenesete iz sledeče povezave.

Duke Nukem se tako zna zopet vrniti in nostalgiki ga bodo zagotovo veseli, morda pa to novo zanimanje vzbudi tudi delo na uradnem nadaljevanju. Licenco trenutno drži založnik Embracer Group, ki je tudi kupil Gearbox in morda ima novi lastnik za to pozabljeno ikono kakšne nove načrte.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime