Adijo FIFA, pozdravljen EA Sports FC

Založnik EA je že lani začel namigovati na to, da morda njihova najbolj uspešna finančna serija izdelkov, nogometna simulacija FIFA, kmalu ne bo več nosila istega imena. To se morda zdi kot naravnost nora poteza, saj je FIFA postala že sinonim za nogometne igre in EA to znamko uspešno prodaja že kar 30 let, v zadnjih letih pa so zaradi mikrotransakcij in FUT kart njihovi dobički naravnost eksplodirali.

Vendar pa ta priliv denarja s sabo prinese hudo ceno, saj krovna organizacija FIFE za licenco svojega imena zahteva ogromno denarja. Spletna stran New York Times poroča, da je pri obnovi pogodbe FIFA zahtevala še enkrat več denarja kot pa prej – vsaka štiri leta bi tako v njihove blagajne skočilo več kot milijarda dolarjev, kar pa je naravnost nora cena.

Tega mnenja je tudi EA, ki je v izjavi za javnost povedal, da imajo od FIFE le to, da lahko njihovo ime nalepijo na škatlo, licenca pa s sabo prinese tudi pravice delanje igre po svetovnem prvenstvu iz nogometa in to je nekako to. Licence za klube in nogometaše pa je bilo treba plačati posebej, igralci pa njihove igre kupujejo ravno zaradi teh slavnih imen in ne zaradi svetovnega prvenstva.

EA je včeraj tako sklenil dokončno odločitev in javno so najavili, da FIFA iger ne nameravajo več delati. Zadnja iz te serije bo izšla letos pod imenom FIFA 23, temu pa bo nato sledila sprememba imena na EA Sports FC. Novo ime jih bo vsekakor stalo prodaje in zadeva res ni videti privlačno, a morda se bodo igralci kmalu navadili nogometne igre klicati FC – definitivno pa gre zadeva bolje z jezika kot pa Konamijevo preimenovanje serije PES na eFootball.

EA pravi, da se bo spremenilo samo ime, vsebina pa bo ostala enaka. EA Sports FC bo b sabo prinesel več kot 700 licenčnih ekip, preko 19k igralcev, več kot 100 stadionov in 30 lig, skupaj s tem pa se vračajo tudi igralni načini Career Mode, Ultimate Team, Volta in Pro Clubs.

Nogometna serija bo pod novim imenom zaživela enkrat v 2023. FIFA se je na zaključek partnerstva že odzvala in napovedala, da se igram ne bodo odrekli in da bodo zaživeli v novi igri, ki bo tudi edina, avtentična nogometna izkušnja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime