Apple ugaša proizvodnjo iPodov

Morda bo koga presenetila novica, da Apple še vedno izdeluje iPode, ki so sprva izšli leta 2001 in takrat v industriji glasbe naredili pravo revolucijo. Prvemu iPodu je sledilo več iteracij, vsaka od njih pa je nosila svoj unikaten izgled, nasledniki pa so vedno ponujali dovolj nadgradenj, da se je za njih splačalo odšteti denarce.

Zadnja prenova iPoda je izšla leta 2019, v tej verziji pa je zadeva bila že videti praktično kot telefon iPhone. Uporabniški vmesnik na operacijskem sistemu iOS je bil praktično identični, iPod 2019 pa je bil celo zmožen slikanja in igranja iger tipa Fortnite, tako da je že davno prerasel okvirje namenskega predvajalnika glasbe.

ipod

Pri tem pa se je pojavila tudi smiselnost njegovega obstoja. iPod je postal praktično iPhone, le da z njim ni bilo mogoče opravljati klicev. Kljub temu pa njegova cena ni bila majhna: za najcenejši 32 GB model je treba odšteti dobrih 200 €, za 256 GB model pa več kot 400 €. S temi cenami se približamo že rangu telefonov iPhone SE 2022, ki zase zahteva dobrih 500 €.

S tem se strinja tudi Apple, ki je na svoji strani zapisal, da se iPod po več kot 20 letih poslavlja iz trga, podjetje pa ga ne namerava več obnavljati. iPodova zapuščina je bila integrirana v njihove druge izdelke, kamor lahko prištejemo telefone, tablice in pametne zapestne ure, tako da delo na novih iteracijah iPoda preprosto ni imelo več smisla.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime