Elden Ring je v prvem mesecu prodal kar 13 milijonov izvodov igre

Da je Elden Ring najbolje prodajana igra veteranskega razvijalca FromSoftware niti ni takšno presenečenje. Vse od njenega izida konec februarja praktično vsi govorijo samo o njej, igra pa je ujela tudi idealno okno za izid, saj je morala nekaj časa meriti moči samo s Horizon: Forbidden West, a ta naslov je bil ekskluziva za konzole PlayStation, medtem ko je Elden Ring skočil tudi na Xbox in PC.

Vendar pa so uradno razkrite prodajne številke vseeno presenetile. Te je v nedavnem finančnem poročilu razkril založnik Bandai Namco, ki je ponosno razkril, da je je Elden Ring v prvih treh tednih prodal kar 12 milijonov izvodov, v prvem mesecu pa je ta številka narasla na kar 13,4 milijona prodanih kopij igre.

Te cifre postanejo res impresivne, ko jih postavimo v perspektivo. FromSoftwarova prejšnja najbolje prodajana igra je bila Dark Souls 3, ta pa je po zadnjih podatkih v štirih letih prodala 10 milijonov izvodov igre. Celota franšiza Dark Souls iger je v svojem življenju prodala 27 milijonov kopij in da je Elden Ring prodajne številke štirih naslovov skorajda prepolovil v samo enem mesecu, je presneto impresivno.

Zadnja igra, ki jo je FromSoftware izdal je bila Sekiro: Shadows Die Twice, to pa je takrat presenetljivo založil Activision. Tudi tam so bili zaslužki impresivni, saj je v skoraj letu in pol prodala 5,5 milijonov izvodov, je pa to igralno in tematsko drugačen naslov, kot pa temačni in gotsko obarvani Soulsborne izdelki.

Elden Ring je od prvega meseca dalje v prodaji zagotovo zabeležil še kakšen milijon, a žal je Bandai Namco podelil samo prodajne številke iz marca. Igra je na Steamu še vedno najbolje prodajan naslov in to po polni ceni 60 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime