Google tudi uradno predstavil svojo prvo uro Pixel Watch

Govorice o temu, da podjetje Google dela na povsem svoji pametni uri, že dolgo krožijo po tehnoloških kotičkih, da pa zadeva zares obstaja, je postalo jasno prejšnji mesec, ko je nekdo v restavraciji pozabil prototip te ure, do slik pa se je nato dokopala spletna stran Android Central.

Google je zdaj vse skupaj tudi uradno potrdil in to na svoji včerajšnji konferenci I/O 2022. Ura se imenuje Pixel Watch, žal pa o njej nismo dobili kakšnega videa ali česa podobnega, kar navadno spočneta Apple in Samsung ob lansiranju vsakega večjega produkta, ampak samo nekaj slik in podatkov glede programske opreme.

Pixel Watch ne nosi neke revolucionarne oblike in je zelo podoben Samsungovim Galaxy Watchem. Oblika je okrogla in vsebuje majhno kolesce, s katerim se bomo lahko sprehajali med različnimi nastavitvami. Seveda bodo na voljo tudi paščki različnih barv, ki jih bomo lahko nato lahko stilsko prilagajali tudi zaslonu ure.

Kar se tiče programja, bo napravo poganjal operacijski sistem Wear OS 3, ki je bil lani spočet v navezi s Samsungom, ta pa tudi poganja njihovo najnovejšo uro Samsung Galaxy Watch 4. Wear OS 3 je s sabo prinesel kar nekaj zanimivosti, na Pixel Watchu pa se bomo lahko zabavali s funkcijami kot so nova Googlova denarnica in možnost uporabe Google zemljevidov brez povezave na splet. Čaka nas tudi globoka integracija s Fitbitom, katerega je Google kupil za več kot 2 milijardi zelencev. Tako lahko pričakujete napredno in podrobno spremljanje vseh vaših biometričnih podatkov, ki jih boste lahko sinhronizirali preko različnih naprav.

Nosi pa Wear OS 3 tudi svoj minus, saj ta ne deluje v navezi z iOS operacijskimi sistemi, ki jih vsebujejo telefoni iPhone. Galaxy Watch 4 tako ni kompatibilen z Applovimi izdelki in enako bo veljalo za Pixel Watch, kar pomeni, da boste Applovi uporabniki prisiljeni v menjavo telefona ali pa si boste morali omisliti Applovo pametno uro.

Več podatkov Google ni želel razkriti, smo pa dobili vsaj okviren datum izida. Ta se bo zgodil enkrat jeseni in to skladno z izidom nove serije telefonov Pixel 7 in Pixel 7 Pro.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime