Starfield prestavljen v 2023

Lani smo vsi z zavidanjem gledali v leto 2022, ki je imelo napovedano celo zbirko AAA iger in čeprav je nekaj teh obetajočih izdelkov resda izšlo, smo zabeležili tudi cel kup prestavitev. Situacija je narasla celo do te mere, da je nastopila prava suša in letos smo se najbolj veselili samo še Starfielda – nove igre izpod rok popularnega RPG razvijalca Bethesde, ki nas je v preteklosti razveselil z Elder Scrolls serijo in novimi poglavji Fallouta.

Starfield je imel zapovedan datum za 11. november, ki je bil glede na vse predhodne znake trdno zakoličen. Bethesda je namreč ta datum najavila že lani, tako da se je zdelo, da so svojim programerjem pustili dovolj prostora za dihanje, da bo igra ob izidu spolirana in brez hroščev, v preteklih mesecih pa so zlagoma začeli izdajati krajše napovednike, ki so si ogledali zgodovino širnega vesolja in glasbe, ki je bila ustvarjena specifično za to igro.

Tako da smo tudi mi kar malce bebavo pogledali, ko je Bethesda pred kratkim preko preprostega Twitter sporočila zapisala, da Starfielda letos še ne bomo gledali. Izid je bil prestavljen v prvo polovico 2023, razlog pa je preprosto to, da želi razvijalec dostaviti karseda dobro igralno izkušnjo.

Poleg Starfielda je prestavitev zabeležila tudi igra Redfall, a ta je bila nekako pričakovana. Gre za novo igro razvijalca Arkane Austin, ki je znan po svojih franšizah Dishonored, Prey in Deathloop, od igre pa smo do sedaj dobili samo krajši napovednik, vse ostalo pa je bila tišina. Tudi Redfall bo izšel v prvi polovici 2023, tako da bo naslednje leto za navdušence nad bolj globokimi igralnimi izkušnjami zagotovo pestro.

Seveda pa to tudi pomeni, da je že tako oddaljeno naslednje poglavje serije Elder Scrolls postalo še bolj oddaljeno in ga bomo glede na hitrost razvoja zdaj igrali nekje 2027.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime