Netflixova serija Resident Evil dobila dražilnik, ki je naravnost katastrofalen

Capcom, prosim poslušaj me, saj imam zate en preprost nasvet: nehaj riniti Resident Evil v filmske in televizijske vode, saj ti preprosto nikoli ne bo uspelo sestaviti izdelka, ki ne bi bil žalostno povprečen in hitro pozabljen.

In tudi ne vem, kje je logika iz Resident Evila delati nekaj, za kar preprosto ni bil ustvarjen. Štorija v teh igrah je bila od vedno en kup nesmisla in že rezultat stokrat prežvečenih konceptov, ki danes izpadejo hudo klišejski. A to v igrah niti ni tako pomembno, saj je bila tam zgodba samo vodilo, ki nas je peljalo skozi odlično sestavljene stopnje, dobre strelne mehanike in, v primeru starejših iger, kar dobro zamišljene uganke.

V filmih in serijah pa slabega scenarija ni tako lahko spregledati, a vseeno Capcom na vsak način poskuša v tej smeri in za njihovo vztrajnost jim je res treba čestitati. Spočeli so že cel kup filmov in CGI stvaritev, nobena od njih pa ni bila neka mojstrovina. Morda najboljši je bil tisti čisto prvi Resident Evil iz leta 2002, pa še to zato, ker se je film držal izročila iger in se osredotočil na mesto Raccoon City in korporacijo Umbrello.

Tudi zadnji film Welcome to Raccoon City se je poskušal držati scenarija prvih dveh iger, žal pa je zadevo potopil nizek proračun in zanič igranje. To Capcomu ni vzelo poguma in za nov poskus se je združil z Netflixom, rezultat pa je nova serija, preprosto imenovana Resident Evil, ki pa že po prvem napovedniku namiguje na to, da so scenaristi zopet povsem zgrešili tarčo.

V glavni vlogi bo nastopal Albert Wesker, ki je tokrat zaradi nekega razloga temnopolt in ima dve hčerki Jade in Billie, te pa sta se znova znašli v zombijevski apokalipsi v mestecu, imenovanem New Raccoon City. Zakaj New? Res ne vem, prav tako mi ni jasno, zakaj nas dražilnik vmes postavi v London leta 2036 in zakaj dobra minuta videa vsebuje cel kup klišejev, vključno s podivjano podgano, okuženo z zombijevskim virusom, ki se zabija v steno svoje steklene kletke. CGI je povprečen in zopet se lahko poslovimo od kakšnega od kakšne počasne grozljive izkušnje, saj bo zopet vse usmerjeno v akcijo.

Kratki dražilnik me je spomnil na Netflixovo grozljivko Army of the Dead, ki je zame resnično eden najbolj zanič filmov kar sem jih pogledal, tako da me je že zdaj minilo gledanje.

Resident Evil prihaja na Netflix 14. julija in občutek imam, da bo njegova prva sezona hkrati tudi zadnja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime