Microsoft naj bi delal na predelavi iger Gears of War

Serija iger Gears of War je svoj zadnji, peti del, dobila leta 2019, razvijalec The Coalition pa zdaj že zagotovo dela na šestem delu, a na tega bo treba malce počakati. Razvijalec je namreč lani povedal, da so začeli klepati svoj naslednji naslov na pogonu Unreal Engine 5 in da od njih za nekaj časa ni za pričakovati napovedi novih iger, kar navadno pomeni vsaj nekaj let.

Že nekaj časa pa okoli krožijo govorice o predelavi prvih iger. Te je na podcastu XboxEra potrdil Nick Baker, vendar ne povsem dobesedno. Nick je povedal, da je slišal za eno franšizo iz strani Microsofta, ki naj bi dobila predelavo iger, ki bo slična paketu Halo predelav, ki so bile nato združene v Master Chief Collection. Sicer pri temu ni specifično omenil Gears of Wara, a če na posnetku skočite na 45 minuto, lahko vidite, da je ta del časovno označen z: “Oh, Gears Collection?”.

Predelava prvih iger bi navdušencem nad franšizo prišla hudo prav, saj bi med čakanjem na Gears 6 originale ponovno doživeli v prenovljeni grafični podobi. The Coalition je sicer leta 2016 predelal prvo igro v Gears of War Ultimate Edition, a enakega tretmaja nista bila deležna drugi in tretji del, ki sta hkrati tudi edina, ki ju zaenkrat na PC-ju ni mogoče igrati.

Če je na govorici kaj resnice bomo verjetno izvedeli že naslednji mesec. Microsoft namreč za 12. junij pripravlja obsežno predstavitev, ki bo nadomestila tisto iz sejma E3 in čisto mogoče je, da bomo kaj slišali bodisi o predelavah ali pa povsem svežem delu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime