So tole res prve slike novega Silent Hilla?

O novem Silent Hillu govorice krožijo že celo večnost in čeprav od njih nismo dobili še nobenega konkretnega rezultata v obliki uradne napovedi iz strani založnika Konamija, se skoraj vsi večji insajderji strinjajo, da je v razvoju več projektov in to pri različnih razvijalcih.

Pred kratkim se je pojavila ena bolj verodostojnih govoric. Twitter uporabnik Dusk Golem, ki je sicer znan po svojem predčasnem razkrivanju informacij Capcomovih iger, se je dokopal do prvih slik igre novega Sillent Hilla, te pa izvirajo iz leta 2020.

Na podobicah lahko vidimo rdečo sobo, polno popisanih samolepljivih listkov, v ozadju pa stoji domnevno ženska, ki je videti kot šolarka. Na še eni sliki lahko vidimo obraz punce, ki je nemara protagonistka, ta pa na sebi nosi popisane besede, ki nakazujejo na to, da sovraži samo sebe.

Najbolj zgovorna pa sta zagotovo sliki spalnice in dnevne sobe, ki kažeta popolno zanemarjenost živečega, vse skupaj pa močno spominja na Resident Evil 7. To bi znalo pomeniti, da se bo igra dogajala iz prvoosebnega pogleda in da bomo spremljali zgodbo nekoga, ki je depresiven in se boji zavreči odvečne predmete, ki nato postanejo smeti. Američani tem ljudem pravijo “hoarderji” in vse skupaj se definitivno sliši kot zanimiv psihološki zaplet, ki ga v igrah nismo še videli in je tudi vreden Silent Hill imena.

Da je morda res nekaj na temu je nakazal sam Konami. Ta je na Twitterju zahteval umik slik zaradi kršenja avtorskih pravic in Dusk Golem je za nekaj časa izgubil dostop do svojega računa. To nakazuje na to, da so slike legitimne, a spet po drugi strani ni jasno, ali igra sploh še obstaja ali pa jo je od leta 2020 Konami že preklical. Navsezadnje so nekaj takšnega naredili tudi z obetajočim nadaljevanjem Silent Hills, na katerem je leta nazaj delal znani ustvarjalec Hideo Kojima.

Konami ni ničesar uradno potrdil, govorice pa pravijo, da zna novi Silent Hill biti ekskluziva za PlayStation. Sony naj bi v prvem tednu junija pripravljal novo konferenco in morda kaj o tem skrivnostnem projektu slišimo prav tam.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime