Miasma Chronicles je nov potezni RPG, na katerem dela ustvarjalec igre Mutant Year Zero

Razvijalec The Bearded Ladies nam je leta 2018 dostavil zanimivo taktično strategijo Mutant Year Zero, ki je bila povzeta po namizni igri in je ponujala mešanico raziskovanja in taktičnega poteznega bojevanja, ki je močno spominjalo na tisto iz iger XCOM. Zadeva sicer ni bila neka blazna prodajna uspešnica, tako da lahko očitno na nadaljevanje povsem pozabimo, saj je The Bearded Ladies včeraj najavil povsem nov projekt, ta pa se imenuje Miasma Chronicles.

Razvijalec nam je zaenkrat dostavil samo krajši napovednik, ki pa pokaže ništrc igranja. V videu vidimo mladeniča Elvisa, ki se muči z nadzorovanjem neke čudne tvorbe, a mu ne uspeva ravno najbolj. Elvis je po kataklizmičnem dogodku, ki je okolico spremenil v post-apokaliptične barve, postal sirota, a k sreči ga je vzgojil starejši robotski brat, ki mu vedno stoji ob strani.

Glavnina zgodbe se bo tako vrtela okoli tega para junakov in skrivnostnega pojava, imenovanega Miasma, ki je tudi glavni krivec za apokalipso svetovnih razsežnosti. Elvis bo skozi štorijo začel dobivati nove sposobnosti, kar mu bo omogočalo tudi določen nadzor Miasme, kako pa bo to videti, razvijalec zaenkrat noče razkriti.

Podobnosti glede igre tako ostajajo skope, a Bearded Ladies obljublja, da nam bo tudi Miasma Chronicles dostavil potezno igranje, ki bo tokrat bolj obarvano z RPG primesmi. Izid je zaenkrat napovedan za 2023, na PC-ju pa bo igra zavezana samo trgovini Epic Games.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime