Na splet izcurljale slike preklicane igre Scarface 2

Leta 2006 je svet igričarstva prejel igro Scarface: The World is Yours, ki se je danes spomnijo bolj redki igralci. Ustvaril jo je razvijalec Radical Entertainment, igra pa se je zgledovala po slavnem filmu, kjer je markantno vlogo Tonyja Montane odigral Al Pacino. Žal v The World is Yours Pacino ni sodeloval, saj se mu po vseh teh letih preprosto ni spet dalo ukvarjati z vadbo kubanskega naglasa, smo pa zato dobili oponašalca, ki je svojo nalogo imitacije opravil z odliko.

The World is Yours je po igralni formuli več kot očitno želel kopirati slavni GTA: Vice City in čeprav mu to ni povsem uspelo, saj je bil proračun za izdelavo razumljivo nižji, je zadeva vseeno vsebovala nekaj zanimivih idej, tako da si je igra nabrala neko manjšo bazo oboževalcev, ti pa so nato upali, da bo razvijalec spočel nadaljevanje, v katerem bo vse svoje zamisli samo še dodelal.

Novice o nadaljevanju žal nikoli niso bile uradno potrjene, vendar pa je igra enkrat dejansko bila v razvoju, kasneje pa je bila preklicana. Do prvih slik se je dokopal YouTube kanal Mafia Game Videos, ki je pokazal nekaj konceptnih risb in slik iz igre. Scarface 2 bi se dogajal v Las Vegasu, nekaj več o zgodbi pa je dodal YouTube komentar pod videom, ki naj bi prišel iz ust enega bivšega člana razvojne ekipe.

Koliko je ta legitimen je seveda težko preveriti, a kakor pravi ta vir naj bi se Tony po dogodkih iz prvega dela preselil v mesto lučk, tam pa bi začel graditi svoj imperij zastavljalnic in to brez odobritve mafijskih šefov. Tem to seveda ne bi bilo všeč, tako da nas bi spet čakalo veliko nasilnih obračunov, pri igri pa bi neko vlogo igrala tudi puščava okoli Las Vegasa, kjer bi pridno zakopavali trupla.

Scarface 2 naj bi bil preklican nekje leta 2009 in dvomimo, da bo spet kdaj obujen. Radical Entertainment je leta 2008 izdal igro Prototype in nato v 2012 še Prototype 2, nato pa ga je Activision preselil v podporno vlogo drugih razvijalcev.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime