Napredna vojaška simulacija Arma nenadoma dobila nadaljevanje Arma Reforger

Češki razvijalec Bohemia Interactive je znan predvsem po svoji seriji vojaških simulacij Arma, ta pa je svoj zadnji, tretji del, prejela davnega leta 2013. Arma 3 je sicer še vedno popularna, saj vsebuje realistične igralne mehanike, za živost igre pa skrbi skupnost preko številnih modifikacij, ki igro na koncu spremenijo v pravi vojaški simulator.

Bohemia je včeraj najavila, da je po skoraj desetih letih prišel čas, da tudi uradno najavijo četrti del, a kakšnih blaznih podrobnosti niso navedli, razen tega, da je trenutno v razvoju. Vendar pa so svoje oboževalce vseeno presenetili z najavo povsem nove igre Arma Reforger, ki ni bila samo napovedana, ampak je že postala na voljo za igranje preko Steama, serija pa se je s tem naslovom tudi prvič preselila na konzole Xbox.

Žal Arma Reforger trenutno ni na voljo v svoji zloščeni obliki, saj boste v zameno za 30 € dobili dostop do Zgodnjega dostopa. Ta vsebuje 50 km obsežno mapo Everon in samo en večigralski igralni način Conflict, ki ponuja ekipno igranje, to pa temelji na zasedanju kontrolnih točk. Dogajanje in okolica sta postavljena v leto 1980, v obdobje hladne vojne med ZDA in Sovjetsko zvezo, vse skupaj pa je v bistvu nekakšna predelava prvega Arma naslova Cold War Assault.

Poleg Conflicta se lahko v igri pozabavamo preko Game Masterja, ki omogoča izmenjavo modifikacij med uporabniki, mode pa bomo ustvarjali preko orodja Workbench. Gre za močno orodje, ki pa potrebuje nekaj naprednega znanja in Bohemia pravi, da lahko vsak uporabnik z znanjem jezika C# spremeni umetno inteligenco ali pa vpelje povsem sveže igralne mehanike. Na konzolah seveda modifikacij ne bo mogoče ustvarjati, a jih bodo igralci lahko vseeno prenesli in igrali.

Arma Reforger je nekakšen predogled za Armo 4. Obe igri si delita napreden pogon Enfusion, ki je videti že zdaj čudovito, v četrtem delu pa bo zagotovo pokazal še bolj napredno podobo. Kdaj bo Reforger izšel iz Zgodnjega dostopa še ni znano, a Bohemia je nedavno obljubila nadaljnjo podporo – tudi po tem, ko izide Arma 4.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime