Oglejte si tale vzdušni povzetek sejma Na meji nevidnega

Pretekli vikend se je znotraj prostorov Gospodarskega razstavišča v Ljubljani odvil tradicionalni sejem Na meji nevidnega, kjer se pod eno streho zberejo največji navdušenci nad videoigrami, animeji, knjigami, filmi in serijami in podelijo svojo večno ljubezen do fantazijskih svetov.

NMC je imel v zadnjih letih nekaj predaha, saj je bila organizacija v živo zaradi koronavirus krize onemogočena, a pridni organizatorji se niso vdali in so lansko prireditev izpeljali digitalno, letos pa so se zaradi sprostitve ukrepov končno lahko podružili tudi v živo.

Na letošnjem sejmu je bilo poskrbljeno kar za nekaj aktivnosti. Obiskovalci so si lahko ogledali štante raznih ponudnikov gikovske oprem, spremljali impro predstavo in spremljali intervjuje nekaterih znanih osebnosti, med katerimi je zopet na oder stopil Boštjan Gorenc, ki je sicer že dolgoletni spremljevalec tega festivala.

Na meji nevidnega je najbolj znan po svojih cosplay tekmovanjih in tudi letos sejem v tem pogledu ni razočara. Uradnega povzetnega videa še nimamo, a nič ne de, saj je svojega sestavil YouTuber Blaž Juvan na svoje kanalu fps_Juvan. Zadeva je videti odlično in cosplayerji ob pravih kadrih izpadejo resnično čudovito. Po prostorih Gospodarskega razstavišča so se sprehajali fantazijski junaki, kot so veščec Geralt iz iger The Witcher, Lady Dimitrescu iz igre Resident Evil Village ter Revenant iz battle royale streljačine Apex Legends.

Letošnji sejem je bil očitno izreden uspešen, saj so organizatorji na uradni Facebook strani zapisali, da je sejem obiskalo nekje 2.500 navdušencev nad fantazijo in znanstveno fantastiko, dogodek pa je bil tudi že uradno napovedan za naslednje leto.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime