Capcom praznuje 10. obletnico igre Dragon’s Dogma

Capcomova RPG igra Dragon’s Dogma je zdaj stara že 10 let in je tudi odličen primer naslova, ki je v svoji originalni obliki obetal ogromno, a bi bil hudo potreben nadaljevanja, saj vsebuje tudi nekaj napak, ki bi jih nadaljevanje zagotovo odpravilo. Dragon’s Dogma vsebuje vrhunsko, tretjeosebno bojevanje, ki povrh vsega omogoča da na ogromne pošasti splezamo in jim tako zadamo kakšen udarec v glavo. Prav tako je bilo raziskovanje pokrajine vznemirljivo, saj denimo ponoči nisi videl ničesar, sistem magije pa je bil tako spektakularen, da mu še danes težko najdeš konkurenco.

Ena večjih napak igre je bila bleda zgodba ter malce nerodno zamahovanje, a vse to so oboževalci igre upali, da bo založnik popravil v nadaljevanju. O tem se že dolgo šušlja, ustvarjalec originalne igre Hideaki Itsuno pa je leta 2019 potrdil, da je v preteklosti imel možnost dela na Dragon’s Dogma 2, a se je nato odločil raje za Devil May Cry 5.

Capcom pa na igro ni pozabil in obletnice se je spomnil na uradni strani, kjer si lahko najprej ogledamo kratki napovednik zgodovine in nato tudi vse ostale projekte, ki se tičejo tega imena. No, glede iger smo dobili samo predelavo originala, obstaja pa tudi MMO z istim imenom, ki pa ni nikoli prispel na Zahod. Capcom je ustvaril tudi anime serijo, ki trenutno živi na Netflixu in se je splača ogledati vsakemu, ki bi se rad malce bolj poglobil v zgodovino originalne igre.

O nadaljevanju še vedno ni ne duha, ne sluha, skoraj prepričani pa smo, da je v nastajanju. Zakaj bi drugače Capcom sploh zagnal takšno uradno stran in nova igra bi bila lep spremljevalec serije na Netflixu. Vemo tudi, da Itsuno že nekaj časa dela na novem projektu in zna biti da je to prav Dragon’s Dogma 2, prav tako pa je bil ta naslov zapisan v tistem neslavnem izucrljanem seznamu iger Nvidie, ki je uresničil kar nekaj napovedi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime