I, The Inquisitor je igra, kjer se je Jezus strgal iz križa in začel svojo inkvizicijo

Če česa ne morete odreči igri I, The Inquisitor je to originalna ideja. Zgodba se namreč dogaja v alternativni zgodovini, kjer Jezus Kristus na svoje križanje ni odgovoril z odpuščanjem in milostjo do tistih, ki so mu v noge in roke zabili žeblje, ampak je v njemu prevladala jeza, zaradi katere se je strgal iz križa in začel svoj krvavi pohod maščevanja.

Njegova jeza se ni hitro pomirila in v te namene je zagnal svojo lastno inkvizicijo, ki je nato stoletja lovila heretike in jih pripeljala pred sveto roko pravice. 1500 let po Jezusovem “vstajenju” inkvizicija še vedno ni zaključila svojega dela, na sceno pa stopi nov pripadnik tega klana z imenom Mordimer Madderdin, njegovo vlogo pa bomo prevzeli igralci.

Naša naloga bo iskanje krivovernikov, te pa bomo lahko izsledili preko detektivskega raziskovanja temačne inačice srednjega veka. Heretika bomo lahko kaznovali ali pa mu izkazali milost, med tem časom pa se bomo ubadali še z nekim zlom, ki poskuša v naš svet vstopiti preko druge dimenzije.

I, The Inquisitor bo očitno ponujal mešanico igralnih pristopov. Čaka nas nekaj iskanja sledi in čvekanja z drugimi, vmes pa se bomo tudi malce pretepali z meči in skakali v druge dimenzije. Največja privlačnost je zagotovo zgodba, ki pa sledi knjižni seriji poljskega pisatelja Jaceka Piekare. Na igri dela novopečeni razvijalec The Dust, prvi napovednik za igro pa pokaže res nekam zastarano grafično podobo in glasovnega podajalca, ki mu angleščina ne gre najbolje od rok.

A glavne so igralne mehanike in morda nas na tem področju I, The Inquisitor. Igra bo ustvarjena za PC in konzole trenutne generacije, na Steamu pa si ji lahko dodate pod seznam želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime