Returnal očitno prihaja na PC

Sony je v nedavnem finančnem poročilu napovedal kar nekaj sprememb glede svoje strategije na trgu. Veliko upov polagajo v svoj prenovljeni servis PlayStation Plus, še vedno pa nameravajo svoj katalog ekskluziv širiti tudi na PC. Samo od te platforme za letos pričakujejo za okoli 300 milijonov dobička, ni pa bilo točno napovedano, kako nameravajo do teh denarcev priti.

A morda je njihovo strategijo predčasno razkrila spletna stran SteamDB, ki redno pregleduje nove vnose razvijalcev v trgovini Steam in ves čas vohlja za novovpisanimi igrami, ki še niso bile javno napovedane.

Včeraj je tako nekdo odkril skrivnostni novo igro Oregon, ki pa je očitno skrito kodno ime za igro Returnal, ki jo je razvijalec Housemarque spočel ekskluzivno za konzolo PlayStation 5. Gre za prvo, visokoproračunsko “rogue-lite” streljačino, ki nas postavi sredi planeta Atropos, tam pa moramo kot junakinja Selene preživeti vrsto izzivov, ki bodo vsebovali izjemno veliko adrenalinskega streljanja.

Oregon v svojih datotekah vsebuje reference na Selene, Atropos, ladjo Helios in tudi na nedavno izdani DLC Tower of Sisyphus, tako da je tole zagotovo vnos za Returnal, ki pa ga Sony uradno še ni najavil. Ta najava pa verjetno ni več daleč stran, saj ko enkrat vidimo takšen vnos na SteamDB, je zadeva skoraj praktično potrjena in to bo nato že četrta PlayStation ekskluziva na PC-ju, ki bo nasledila igre Days Gone, Horizon Zero Dawn in God of War. Peta, če sem notri prištejemo še Death Stranding.

Govorice pravijo, da bo Sony v juniju naredil novo predstavitev svojih prihajajočih iger in morda se bo notri skrivala tudi najava Returnala za PC. PlayStation ima trenutno zelo prazno koledarsko leto, saj trenutno nima trdnega datuma nobena večja ekskluziva in Sony mora čimprej zapolniti to vrzel.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime